Ράντοβαν Κάραζιτς: "Να καταθέσει ο Κάρολος Παπούλιας στη δίκη μου"!

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς κατέθεσε αίτημα στους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη να ζητήσουν να καταθέσει στη δίκη του ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητά να έχει ο Έλληνας Πρόεδρος συνομιλία με τον νομικό σύμβουλο του Κάρατζιτς Πίτερ Ρόμπινσον», αναφέρει ο κατηγορούμενος σε έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα του ΔΠΔ.

Προτείνει δε η μονόωρη συνομιλία να πραγματοποιηθεί «στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 2 Απριλίου, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας)».

Ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1993-1996, ο Κ.Παπούλιας «θα μπορούσε να καταθέσει για τις διάφορες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με τον κ.Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του 1994», σημειώνει η ίδια πηγή.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των Σέρβων, ο Πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στον οποίο οι Σερβοβόσνιοι είχαν εμπιστοσύνη και με τον οποίο μπορούσαν να συνομιλήσουν με εμπιστευτικό και ειλικρινή τρόπο».

Όπως υποστηρίζει ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, η μαρτυρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα επιτρέψει να αποδειχθεί η αθωότητα του κ.Κάρατζιτς στην υπόθεση του βομβαρδισμού της αγοράς (Markale) του Σεράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, που προκάλεσε 67 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου