Πιερλουίτζι Μπερσάνι: «Ντρέπομαι για αυτή την Ευρώπη»

Πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη κόντρα στους γερμανική κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν την ισοπέδωση της Ελλάδας. Ακόμη ένας υπερασπιστής της χώρας μας είναι ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (το δεύτερο, σε μέγεθος, κόμμα, που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι) Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ο Μπερσάνι δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν μπορούμε να δολοφονήσουμε μια χώρα, ένα λαό. «Ντρέπομαι για το πώς η Ευρώπη φέρεται στην Ελλάδα, διότι μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, όχι όμως να τη δολοφονήσει. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή» τονίζει ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς στη σφοδρότερη κριτική που έρχεται από την Ιταλία κατά της πολιτικής που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά κέντρα για την ελληνική κρίση χρέους.

«Πολλοί από εκείνους που ζητούν σήμερα από την Ελλάδα ενάρετη συμπεριφορά, επωφελήθηκαν από τα ελαττώματα της χώρας και αποκόμισαν κέρδη από το ελληνικό χρέος».

«Όλα αυτά, τώρα, δεν μπορεί να τα πληρώσει ο απλός κόσμος» τονίζει για να προσθέσει ότι «οι Έλληνες είναι όπως οι Ιταλοί και οι Γάλλοι και η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά αλληλεγγύης της και από τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να υψωθεί μια ισχυρή φωνή».

Με τη σειρά του ο υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα τόνισε ότι «το σχέδιο που επιβάλλεται στην Ελλάδα οδηγεί σε αποτυχία και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το επινόησαν τα κόμματα της κεντροδεξιάς».

Στην Ιταλία είναι έντονο το κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και αποτυπώνεται και μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ενδεικτικά την Κυριακή, όταν η Αθήνα καιγόταν πριν την ψήφιση του νέου Μνημονίου που συνοδεύεται από μέτρα εξαθλίωσης των πολιτών, πολλοί χρήστες του Facebook και του Twitter αναρτούσαν στο προφίλ τους τη φράση «Συμπαράσταση στον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου