Λούκα Κατσέλη: «Το νέο μνημόνιο μας οδηγεί σε άτακτη χρεοκοπία»

Τους λόγους για τους οποίος δεν ψήφισε το μνημόνιο, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Λούκα Κατσέλη, προτείνοντας ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Ειδικότερα η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι ψήφισε "ΟΧΙ" για τέσσερις βασικούς λόγους:

1) Γιατί δεν είχε καμία έγκυρη νομική διαβεβαίωση ότι με τη Νέα Δανειακή Σύμβαση, το σχέδιο της οποίας εγκρίναμε, δεν περιορίζεται σημαντικά η εθνική μας κυριαρχία και δεν παραβιάζονται σημαντικές συνταγματικές ρυθμίσεις.

2) Γιατί έχει την ακλόνητη πεποίθησή ότι τα μέτρα που τη συνοδεύουν ενισχύουν επικίνδυνα την υφεσιακή διολίσθηση στην ελληνική οικονομία και αντιστρατεύονται την βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Τα ίδια τα μέτρα του νέου μνημονίου οδηγούν τη χώρα σε επίσημη ή άτακτη χρεοκοπία σε χρόνο επιλογής των πιστωτών μας, όταν δηλαδή έχουν διασφαλιστεί πλήρως τα συμφέροντα των πιστωτών μας και των τραπεζών και έχουν πετύχει να απομονώσουν "το πρόβλημα Ελλάδα" ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στο ευρώ και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

3) Γιατί, αντίθετα με τις επιλογές του πρώτου μνημονίου , οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Νέο Μνημόνιο, καταπατούν με αντισυνταγματικό τρόπο ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και το σημαντικότερο αποδομούν πλήρως το θεσμικό οικοδόμημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αποτελεί τη βάση προάσπισης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού κεκτημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου