ΑΔΣ: Παραμένουν στη θέση τους Πεπόνης-Μουζακίτης

Με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης παραμένουν στη θέση τους.

 Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν παραιτηθεί επικαλούμενοι παρέμβαση στο έργο τους, κάτι το οποίο όμως δεν θεμελιώθηκε απο την έρευνα που διεξήχθη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου διαβίβασε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το λεγόμενο ερώτημα για το εάν οι παραιτήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών πρέπει να γίνουν ή όχι δεκτές.

Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά

Υπέρ της παραμονής των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη στις θέσεις τους ψήφισαν: Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξής και Γ. Κολιοκώστας, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Εμ. Καλούδης και οι Αρεοπαγίτες Παν. Ρουμπής, Βιολέτα Κιπέα, Β. Λυκούδης και Α. Τσόλιας.
 
Αντίθετα, η ηγεσία του Αρείου Πάγου ψήφισε υπέρ της αντικατάστασης των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Δηλαδή, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωαν. Τέντες και οι αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελ. Μπρίλλη και Γεώργιος Χρυσικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου