Κατατέθηκε το ν/σ για τη νέα δανειακή σύμβαση

Κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο για τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 109,1 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ για συμμετοχή του ΔΝΤ με 28 δισ. ευρώ στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά και από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τροποποίηση του κανονισμού χρηματοδοτικής διευκόλυνσης του ταμείου μέχρι το πολύ 4 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, στην έκθεση που ετοίμασε η αποστολή του ΔΝΤ με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν προς τα μέλη του συμβουλίου, γίνεται η εισήγηση να δοθεί το προτεινόμενο ποσό για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα δανειακή σύμβαση, κατανέμοντας τα 28 δισ. σε 17 ισόποσες δόσεις των 1,65 δισ. για κάθε τρίμηνο, αφού όμως προηγουμένως υλοποιούνται τα συμφωνηθέντα.

Μιλώντας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η χώρα πλησιάζει στο τέλος της μεγάλης προσπάθειας για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα επόμενα χρόνια, και εκτίμησε ότι το ΔΝΤ κατά την σημερινή συνεδρίαση του θα καταλήξει σε θετική απόφαση για τη συμμετοχή του στο δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου