Δεν απέκλεισε ο Λουκάς Παπαδήμος να παραμείνει στην πρωθυπουργία μετά τις εκλογές

Ανοιχτό άφησε για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος το ενδεχόμενο να παραμείνει στη θέση αυτή και μετά τις εκλογές, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore».

Μιλώντας στην «Il Sole 24 Ore» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να τεθεί εκ νέου επικεφαλής μιας κυβέρνησης μετά τις επικείμενες εκλογές, τόνισε ότι το τι θα συμβεί στο μέλλον «θα εξεταστεί υπό το φως των εξελίξεων μετά τις εκλογές».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα μετά το 2015, αν και συμπλήρωσε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκλειστεί κάτι τέτοιο.

«Το φως στο τούνελ δεν θα γίνει ορατό πριν από έξι ή εννιά μήνες» σημείωσε ο Πρωθυπουργός χαρακτηριστικά, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ως προς την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

Ο κ. Παπαδήμος παραδέχθηκε ότι «πολλοί πολίτες υποφέρουν από τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση της ανεργίας».

Ανάκτηση ανταγωνιστικότητας κατά 100%

Ωστόσο απαριθμώντας τα θετικά σημεία του προγράμματος λιτότητας σημείωσε ότι χάρις στα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια «η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει στο τέλος του 2013 το 100% της ανταγωνιστικότητάς της που έχασε κατά την προηγούμενη δεκαετία μετά την είσοδο στην ευρωζώνη».

«Μέχρι σήμερα έχει ανακτηθεί το 50% της ανταγωνιστικότητας με βάση την αντίστοιχη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας», ανέφερε ο κ. Παπαδήμος.

Τέλος, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις και την αναποτελεσματικότητα του προηγούμενου διαστήματος επεσήμανε ότι συνέβαλαν στην επιδείνωση της ύφεσης.

Ερωτηθείς για το αν ασκεί κριτική στην τρόικα ως προς την εφαρμογή της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής διευκρίνισε ότι «δεν ασκώ κριτική σε κανέναν ξεχωριστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου