Αλλάζει ο "χάρτης" της Βουλής

ο Βασίλης ΣΚΟΥΡΗΣ στο real.gr
Έντονη κινητικότητα στα μικρότερα και νεοσύστατα κόμματα παρατηρείται ενόψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου, ενώ όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συγκρότηση τριών νέων Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ο Γιάννης Δημαράς, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, συζητά και με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος φέρεται να του προσφέρει την αντιπροεδρία στη συνεργασία, πλην όμως ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής επιζητά ισότιμη συνεργασία. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό του "Άρματος Πολιτών" υπάρχει ισχυρή τάση για αυτόνομη κάθοδο, γεγονός που περιπλέκει τις κινήσεις του Γιάννη Δημαρά.

Ο Πάνος Καμμένος πάντως βρίσκεται πολύ κοντά στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδος, καθώς ο δέκατος βουλευτής που απαιτείται θα είναι είτε ο Γιάννης Δημαράς είτε ο Γιάννης Γιαννάκης.

Η "Κοινωνική Συμφωνία"

Έως το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα και η "Κοινωνική Συμφωνία" της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, αφού πολύ κοντά σε συμφωνία για την προσχώρησή τους βρίσκονται δυο ακόμη βουλευτές. Αύριο η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης παραχωρούν συνέντευξη τύπου με θέμα τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις, ενώ σήμερα καταθέτουν στη Βουλή πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των δανείων. Εντός της εβδομάδος αναμένεται να συμπληρωθεί η Διοικούσα Επιτροπή που θα αποτελείται από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και έξι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, ενώ εκπρόσωπος τύπου θα είναι ο βουλευτής Λάμπρος Μίχος. Η Κοινωνική Συμφωνία επίσης μετά την Αθήνα αποκτά γραφεία και στην Θεσσαλονίκη, Ερμού 10.

Η Δημοκρατική Αριστερά

Το απόγευμα σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της "Δημοκρατικής Αριστεράς", προκειμένου να αποφασίσει για την πρόταση συνεργασίας με πέντε ανεξάρτητους βουλευτές διαγραμμένους από το ΠΑΣΟΚ και την προσχώρηση του επίσης ανεξάρτητου Οδυσσέα Βουδούρη. Αν η Κεντρική Επιτροπή συμφωνήσει με την θετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, τότε και η Δημοκρατική Αριστερά θα συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Με τη συγκρότηση ΚΟ βεβαίως τα νεοσύστατα κόμματα δεν λαμβάνουν εκλογική επιχορήγηση, θα συμμετέχουν όμως σε προεκλογικές διαδικασίες όπως π.χ. τα ντιμπέιτ με ίσους όρους με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου