«Prive» παρελάσεις...

Σε συναγερμό και υπεραυξημένα τα μέτρα προστασίας σε κλίμακα «Υψηλής επικινδυνότητας», θα διεξαχθούν οι φετεινές εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Πληροφορίες αναφέρουν ένα αριθμό περί τις 10.000 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και δυνάμεων των ΜΑΤ θα επιστρατευθούν... για να προστατεύσουν τις πολιτικές καρικατούρες των μνημονίων, τους αχυράνθρωπους των ξένων κατακτητών που επιμένουν να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.

Οι 300 και πλέον χώροι παρελάσεων σε όλοι τη χώρα θα αστυνομοκρατούνται, θυμίζοντας άλλες εποχές της επάρατης δικτατορίας των συνταγματαρχών, αλλά η Αθήνα και ειδικά η πλατεία Συντάγματος  θα μετατραπεί σε απόρθητο κάστρο στο οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε «ημέτερους» καθεστωτικούς πολίτες, τους φιλικά προσκείμενους στο μνημονιακό καθεστώς  και δεδηλωμένους χειροκροτητές των αχυρανθρώπων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Απέχουν από τις εορταστικές εκδηλώσεις οι ανάπηροι πολέμων

Η «Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας»  ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά τα μέλη της δεν θα συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, θέλοντας να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα που επιβάλλονται και προωθούνται.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας –ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση εναντίον του Λαού μας και ειδικότερα των Συμπολεμιστών μας»

Μπορεί οι διοργανωτές των παρελάσεων και οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτύχουν στο στόχους να κρατήσουν μακράν των «επισήμων» τους αγανακτισμένους πολίτες αλλά αυτό που δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν θα είναι οι διαμαρτυρίες αυτών που θα συμμετέχουν στις παρελάσεις, των μαθητών και των ένστολων. Μούντζες, αποστροφή κεφαλιών και άλλης μορφής αποδοκιμασίες αναμένεται να κυριαρχήσουν σε αυτές τις "prive" παρελάσεις.

Μ. Θεοδωράκης: «…με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του ’21;»

Παραθέτω απόσπασμα από της ανοικτής επιστολής αγανάκτησης του Μίκη Θεοδωράκη, της 13ης Μαρτίου ’12, σε απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Παντελή Καψή.

«Αλήθεια, με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του ’21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία μας- αυτή την Ανεξαρτησία στους ξένους, βάζοντας οικειοθελώς τον ελληνικό λαό κάτω από τον ζυγό των ανελέητων ξένων τοκογλύφων; ΟΧΙ !  Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας! Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε. 

Η 25η Μαρτίου ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Σε κείνους που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία της Χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Λαού μας. Του Ελληνικού Λαού που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν.

Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουν!»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.