Πολιτική απάθεια…

γράφει ο Σπύρος Γκανής
ΠΑΡΟΛΟΝ ότι πέρασε μια βδομάδα από την επίσημη εξαγγελία και μας χωρίζουν μόλις 20 μέρες από τις εκλογές της 6ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό και οι φορείς που το συγκροτούν παραμένουν πολιτικά απαθείς,..
δεν παράγουν πολιτική, δεν έχουν πρόταση για την επόμενη μέρα και σκόπιμα αναλίσκονται σε παλαιοκομματικού τύπου αντιπαραθέσεις, όπως οι καταυλισμοί των λαθρομεταναστών, τα “εγκλήματα” του Άκη κ.α.

Πολιτική απάθεια τέλος τέτοια που εξανεμίζει τις όποιες προσδοκίες της επόμενης μέρας αφού οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες των «μονομάχων» περιορίζονται στους τρόπους διαχείρισης και μόνο των επαχθών και απεχθών δανειακών συμβάσεων.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ κόμματα, που κινούνται στον αστερισμό του μνημονίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, Κοινωνική Συμφωνία και αυτή ακόμα η ΔΗΜΑΡ, παγιδευμένοι και δεσμευμένοι όλοι τους σε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις,  συμφωνίες και υποσχέσεις με τρόικα και ΔΝΤ, αποφεύγουν προεκλογικά να εξαγγείλουν στο εκλογικό σώμα μέτρα και δεσμεύσεις. Έτσι πάμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου με τα κόμματα αυτά να περιορίζονται στις γνωστές τους παλαιοκομματικές κοκορομαχίες και με ανέφικτες υποσχέσεις ανάπτυξης καλλιεργούν φρούδες ελπίδες στον σπαρασσόμενο από την ανέχεια ελληνικό λαό.

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ τα αντιμνημονιακά κόμματα και κινήσεις, πολυδιασπασμένα κινούμενα στη λογική του κομματικού πατριωτισμού και της ιδεολογικής αγνότητας, δεν κατόρθωσαν στα δυόμιση αυτά χρόνια της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις του λαού και τις ανάγκες της δύσμοιρης αυτής πατρίδας.

Η Αριστερά

ΠΡΕΠΕΙ εδώ να πω, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ και θιασώτης του, ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο έχει βάλει στην κορυφή της προεκλογικής του ατζέντας την αναγκαιότητα συνεργασίας της αριστεράς σε μια μίνιμουμ αντιμημονιακή πλατφόρμα και ακόμα με εκλογική συνεργασία στις μονοεδρικές εκλογικές περιοχές της χώρας. Προτάσεις όμως σε ώτα μη ακουόντων…    

Το ΚΚΕ αρνείται αναίτια και επίμονα κάθε συνεργασία στις εκλογές επιδιώκοντας προφανώς να προασπίσει…την ιδεολογική του καθαρότητα και να εκφράσει, κατά πως νομίζει ο Περισσός, την μια και μοναδική «λύση» εξόδου από την κρίση!

Το άλλο κόμμα της αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ, του συμπαθούς Φώτη Κουβέλη, αλλοτριωμένο όπως είναι από εκσυγχρονιστές-εισοδιστές πασόκους, αποφεύγει επιμελώς οποιανδήποτε προεκλογική δέσμευση συνεργασίας του  με τα «αδελφά» κόμματα της αριστεράς προσβλέποντας προφανώς σε μια μετεκλογική στήριξη ή ακόμα συγκυβέρνηση με τα συστημιακά κόμματα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ.

Τα άλλα μικρότερα κόμματα και κινήσεις που κινούνται σε αντιμνημονιακή τροχεία σπαρασσόμενα από αρχηγίστικες ίντριγκες και ιδεοληψίες θεωρούνται ανώριμα να ανταποκριθούν στο μεγάλο κάλεσμα.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τις εκλογές της 6ης Ιουνίου θα είναι αυτές που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην ανανέωση και αναδόμηση του πολιτικού συστήματος, την δημιουργία νέων μπλοκ εξουσίας. Την μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση, προς το τέλος του έτους, ίσως Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, νέα σχήματα και νέες συμμαχίες απαλλαγμένες από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες προσδοκώ ότι θα συμβάλουν στο χτίσιμο μιας νέου τύπου συμμαχικής φιλολαϊκής και ελληνοκεντρικής διακυβέρνησης η οποία θα αναστήσει τη χώρα αντιμετωπίζοντας με τόλμη την νεοφιλελεύθερη νεοταξική επιδρομή.  
( Hide )
  1. Φίλε ανώνυμε το σχόλιό σου διαγράφτηκε από την σύνταξη του ιστολογίου γιατί δεν είχε σχέση με το περιεχόμενο της ανάρτησης «Πολιτική απάθεια…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικος ο Βουλγαρος17 Απριλίου, 2012 10:06

    Παπαρηγα , η Ιστορια θα σου επισυναψει ευθυνη για την αμετακινητη σταση σου για συνεργασιες με τα αλλα αντιμνημονιακα κομματα .
    Κριμα που η Ελλαδα θα ταλαιπωρηθει και αλλο μεχρι να ξυπνησεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή