Η Φινλανδία έλαβε 311 εκατ. € από την Ελλάδα...

Η Φινλανδία έλαβε την πρώτη δόση των πληρωμών από τις εγγυήσεις που απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση ως όρο για την συμμετοχή της στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, μεταδίδει το Bloomberg. To υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πληρώθηκε  311 εκατ. € από την Ελλάδα.

  Οι συνολικές πληρωμές προς τη Φινλανδία ανέρχονται σε 925 εκατ. €, τα οποία θα πληρωθούν σταδιακά καθώς η Ελλάδα θα λαμβάνει χρήματα από το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα που προχώρησε σε συμφωνία εγγυήσεων με την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από συζητήσεις τεσσάρων μηνών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει μέρος της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν στη συμφωνία.

Με βάση τη συμφωνία, ελληνικά ομόλογα θα μεταφερθούν από ελληνικές τράπεζες σε κάποιο διαχειριστή, ο οποίος θα τα πουλήσει και θα επενδύσει τα έσοδα σε ομόλογα αξιολόγησης ΑΑΑ με ωρίμανση 15 ως 30 έτη.

Ως αντάλλαγμα, η Φινλανδία θα πληρώσει προκαταβολικά το μερίδιο της για την κεφαλαιακή ενίσχυση του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης, του ESM.

Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου