Μπροστά με 55% ο Φρανσουά Ολάντ

Το 55% της πρόθεσης ψήφου ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία συγκεντρώνει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ και βρίσκεται 10 μονάδες μπροστά από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση.

Σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους των άλλων υποψήφιων προέδρων, το 51% των ψηφοφόρων της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο με 17,9% των ψήφων) θα ψήφιζαν για τον Νικολά Σαρκοζί, το 16% θα ψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ και 33% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Αντίθετα, το 82% των ψηφοφόρων του υποψηφίου της αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν (11,1%) θα ψήφιζε τον Ολάντ, 6% τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ 12% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό. 

Τέλος, το 39% των ψηφοφόρων του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού (με 9,1% στον πρώτο γύρο) θα ψηφίσει τον Σαρκοζί, το 32% τον Ολάντ, ενώ το 29% δήλωσε ότι θα απόσχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Δέσμευση Ολάντ για βοήθεια προς την Ελλάδα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Έλλάδα και η δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ ότι αν τελικά εκλεγεί θα βοηθήσει την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου τόνισε ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να ξαναβρεί ένα επίπεδο ανάπτυξης»
.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ενός «μνημονίου » υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επόμενη κιόλας ημέρα, επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου, την ενίσχυση των επενδύσεων από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, την υιοθέτηση φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου