Κώστας Καραμανλής: Θα στηρίξει με δήλωση το Σαμαρά

ΠΛΗΡΗ στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά μέσω δημόσιας δήλωσης, από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να στείλει μήνυμα στους κεντροδεξιούς και δεξιούς ψηφοφόρους ότι η παράταξη εκφράζεται από τη ΝΔ και πρέπει να στηριχθεί στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο τέως Πρωθυπουργός, που είχε θερμό εναγκαλισμό την Κυριακή το μεσημέρι στο Ζάππειο με τον κ. Σαμαρά, τόσο πριν όσο και μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, αποφάσισε να ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια του κόμματος με δημόσια παρέμβασή του, την πρώτη μετά από δυόμιση χρόνια και τη βαριά ήττα του 2009.

Το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών ήταν πολύ θετικό και το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου, στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Φιλοθέη, όπου είχαν και μια σύντομη συνομιλία, παρουσία και του κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Η προεκλογική περίοδος ένωσε τους κκ. Σαμαρά και Καραμανλή με τον τέως Πρωθυπουργό να θεωρεί ότι στην επικείμενη εκλογική οι ψηφοφόροι της παράταξης πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τη Ν.Δ. που αποτελεί, όπως λέει, τη βασική συνιστώσα και σταθερά του πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να στηρίξει τον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ. με δημόσια δήλωσή του, η οποία σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Βήματος θα γίνει τις επόμενες ημέρες και σε καμία περίπτωση την ημέρα των εκλογών.

Αν και αρχικά υπήρξε σκέψη να προβεί ο κ. Καραμανλής σε δήλωση στις 6 Μαϊου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, τελικώς είναι οριστική η απόφαση να γίνει η δημόσια παρέμβαση αρκετές ημέρες πριν τις εκλογές.

Και αυτό για να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για να...περάσει το μήνυμα στην κομματική βάση και να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η αναγκαία συσπείρωση.

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής σε συνομιλίες που έχει -αυτό έγινε και χθες Κυριακή- σε γεύμα που είχε ο τέως Πρωθυπουργός σε στενό κύκλο φίλων του, όπως ο κ. Ευ. Αντώναρος (υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών), όπου τόνισε την ανάγκη να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι γύρω από τη Ν.Δ.

Στις συνομιλίες που έχει ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται πεπεισμένος πως μπορεί ο κ. Σαμαράς να κάνει την ανατροπή και να συσπειρωθεί ο κόσμος γύρω από τη Ν.Δ. και επισημαίνει πως τα άλλα κόμματα που προέρχονται από τα σπλάχνα της Ν.Δ. δεν βοηθάνε.
( Hide )
  1. ας στηρίξει πρωτα τις μαλακιες που εκανε πεντε χρονια κυβερνώντας και κοντα τρια χρονια κρυπτωμενος και μετα ας μας πει γιατι ο σαμαρας δεν ειναι προδοτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή