Τρόικα: Συνεχείς παρεμβάσεις, εκβιασμοί και εντολές για νέα μέτρα…

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην έδρα του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου κορυφής, ο Πόουλ Τόμσεν κινδυνολογώντας κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, για μία ακόμη φορά.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, σε περίπτωση που δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα!

«Δεν μπορώ να δω πως θα επιτύχει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς της στόχους μεσοπρόθεσμα, ενώ ταυτοχρόνως θα πρέπει να διατηρήσει ένα επαρκές επίπεδο προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Αν δεν το αντιμετωπίσει θα πρέπει να γίνουν περικοπές προνοιακών επιδομάτων...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πόουλ Τόμσεν, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους Έλληνες αξιωματούχους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πόουλ Τόμσεν «τα ρίσκα του προγράμματος παραμένουν», όσο δεν αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή, για την οποία μάλιστα σημείωσε ότι ως ένα σημείο «μέχρι σήμερα έχουμε αποτύχει».

Στο... πνεύμα όμως των εξωτερικών «παρεμβάσεων» στις ελληνικές εκλογές ο Πόουλ Τόμσεν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επερχόμενες εκλογές... Όπως σημείωσε ο κ. Τόμσεν, «οι εκλογές θα θέσουν σε δοκιμασία τη στήριξη του προγράμματος. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή και ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο καμπής όπου θα ενδυναμωθούν και πάλι οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Για μία ακόμη φορά, η τρόικα εμφανίζεται να καθορίζει όχι μόνο την πολιτική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά στέλνει και το δικό της μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να του... υφαρπάξει την ψήφο, απειλώντας με εκτροχιασμό της οικονομίας και τη λήψη νέων μέτρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου