Αλέξης Τσίπρας: «Προτείνουμε συνασπισμό εξουσίας με όλη την Αριστερά»

Για δύο επιλογές κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη FREE SUNDAY, σημειώνοντας ότι η θέση του ΚΚΕ περί αποδέσμευσης από την ΕΕ δεν βρίσκει σύμφωνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ρητή και ολοφάνερη ατζέντα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μετά τις εκλογές, ενώ αναφέρεται και στο μεταναστευτικό.

«Οι επιλογές αυτή τη στιγμή είναι δύο. Η ψήφος εμπιστοσύνης στους συνεταίρους του μνημονίου ή η οριστική απαλλαγή από τα μνημόνια και μια εναλλακτική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Για τη δεύτερη, χρειάζεται ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, με όλη την Αριστερά, με δυνάμεις που έχουν διαχωριστεί από το ΠΑΣΟΚ, με δυνάμεις από τον οικολογικό χώρο και κυρίως με τη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», σημειώνει αναφερόμενος στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με την αποδέσμευση από την ΕΕ καθώς έτσι «θα βρεθούμε οικονομικοί ανταγωνιστές με λαούς που είναι φυσικοί μας σύμμαχοι. Με τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Πορτογάλους εργαζόμενους, αλλά και τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Δεν έχει νόημα η επιστροφή στον απομονωτισμό. Σημασία έχει ο αγώνας για την αλλαγή των συσχετισμών σε μια κλυδωνιζόμενη Ευρώπη. Αλλά η διαφορά αυτή με το ΚΚΕ είναι γνωστή. Το ερώτημα είναι τι μας εμποδίζει να συμμαχήσουμε για να υπερασπιστούμε την κοινωνία και την αξιοπρέπεια του κόσμου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά η ατζέντα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι «ρητή και ολοφάνερη. Το έχουν πει. Θα κόψουν ακόμα περισσότερο τις κομμένες συντάξεις, θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μειωμένους μισθούς, θα πετάξουν 150.000 ανθρώπους στο δρόμο, θα πάρουν μέτρα ύψους 15 δισ. και θα δώσουν στις τράπεζες 50 δισ., από τα οποία, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα επιστραφούν μόνο τα 16».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για φαινόμενο ακραίας αστυνομικής βίας που επαναλαμβάνεται συστηματικά χωρίς να αντιμετωπίζεται όπως πρέπει, υπογραμμίζοντας ότι η οργή δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κόσμος είναι έξαλλος γιατί η χώρα σύρθηκε σε μια απίστευτη επιχείρηση κοινωνικής λεηλασίας, για την οποία μάλιστα κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι οι ίδιοι οι πολίτες. Η οργή από μόνη της όμως δεν αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα. Χρειάζεται εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, κι αυτό ακριβώς είναι η διέξοδος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς το πολιτικό κατεστημένο, μέσα στην απελπισία του, θα μας κατηγορήσει για οτιδήποτε, αλλά ο πανικός και η πολιτική χρεοκοπία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων πολύ δύσκολα κρύβονται».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, σημειώνει ότι η συμφωνία Δουβλίνο II «επιβάλλει στην Ελλάδα να κρατάει τους μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στη χώρα μας με πρόθεση να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης», μετατρέποντας έτσι την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης, και καλεί την Ευρώπη να σταθεί συνολικά υπεύθυνη σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα.
( Hide )
  1. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΔΝΤ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΕΝΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΠΑΜ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠ ΤΙΒΙ ΤΗΝ ΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΡΡ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΝΔΡΙΟ ΣΤΟ 02.31.15, 15ΛΕΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ….
    Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ 7 ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΤΙ ΠΟΥΝ….ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥ 1993… ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΛΩΣΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
    0 ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 1964 ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΙΚΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1827 ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ 1932 ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΡΤΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΠΗΡΑΝΕ ΜΙΖΕΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ….ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΓΚΟΛΝΤΜΑΝΣΑΚΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ-ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Μάνο,
    Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τους στόχους, τις προθέσεις και τη δυναμική του ΕΠΑΜ και του Δημήτρη Καζάκη, που σημειωτέων θεωρώ ένα χαρισματικό ηγέτη, αλλά φίλε μου θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συγκυρία απαιτεί ευρύτερες συσπειρώσεις για το χτίσιμο ενός μπλοκ εξουσίας για να ξεφύγουμε όπως πολύ σωστά επισημένεις «ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΔΝΤ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ …»

    Φιλικά,
    Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή