Ολάντ: "Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη"

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα είναι «απαραιτήτως» στην ατζέντα της συνόδου της Ομάδας των 8 (G8) στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Επίσης Ολάντ και ο Ομπάμα αναφέρθηκαν στην κατάσταση της Ελλάδας στη συνάντηση που είχαν το πρωί στον Λευκό Οίκο.
 
«Θα υπάρξει απαραιτήτως μια συνεδρίαση γι' αυτό το θέμα», απάντησε ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον όταν ρωτήθηκε σχετικά με μια συνάντηση των ευρωπαίων μελών της G8 (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία).

«Θα γίνει στο ίδιο πνεύμα (που έγινε σήμερα το πρωί η συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα), δηλαδή για να εκφράσουμε την επιθυμία μας και να στείλουμε όλα τα μηνύματα ώστε να ενθαρρύνουμε αυτή τη θέση, αυτή την απόφαση, αυτή τη θέληση να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η Μέρκελ και εγώ ο ίδιος έχουμε εκφράσει την επιθυμία μας η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ευρώπη να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα για να της εκφράσει τη σημασία που προσδίδουμε στη συμμετοχή της στην ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Ολάντ.

«Πιστεύω ότι εκφράζω τη σκέψη του αμερικανού προέδρου όταν λέω ότι εμείς συλλογικά --και θα το επαναλάβουμε στη G8, σε κάθε περίπτωση θα το κάνω εγώ-- πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουν οι Έλληνες να παραμείνουν στην ευρωζώνη και για να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια όσον αφορά την ανάπτυξη, την επενδυτική δραστηριότητα», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου