Ωμή παρέμβαση

ο Γιώργος ΤΡΑΓΚΑΣ στο FOXblog
Δεν πιστεύω τη διάψευση της Μέρκελ. Πιστεύω όσα διοχετεύτηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια –Μέρκελ. Υπήρξε ωμή παρέμβαση, προκειμένου να πιεστούν για μια ακόμη φορά ψυχολογικά οι Έλληνες... και να ψηφίζουν υπέρ του δικομματισμού και της διατήρησης του Μνημονίου.

Η καγκελαρία γνώριζε, φυσικά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα μαζί με εκλογές. Δεν υπάρχει Βουλή, δεν μπορεί να το κάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση και όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να διεξαχθεί κατόπιν οδηγίας ξένου ηγέτη. Ήθελαν όμως μαζί με την άφιξη του Σούλτς στην Αθήνα , που δεν ήταν τυχαία, να διοχετευτεί από την Προεδρία ένα ακόμα κύμα φοβίας. Φαίνεται ότι οι γερμαναράδες κερδίζουν δισεκατομμύρια από τη διαχείριση της μπίζνας του χρέους στην Ελλάδα και εξυπηρετούνται από τους γνωστούς υπηρέτες και εγγυητές δι’ επιστολών.

Πριν από λίγο μίλησα με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Μου είπε ότι συνεχίζεται η συζήτηση και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα. Μαζί της παίρνει μια λίστα από στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, γιατί δεν μπορεί να τα αφήσει …πικραμένα και στην απέξω. Ο Καρατζαφέρης μου είπε ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική μιζέρια στη Νέα Δημοκρατία και ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους βουλευτές του, παρά το γεγονός ότι θεωρείται βέβαιη η μεταπήδηση Πλεύρη και Βελόπουλου στη ΝΔ, που κλίνει εντονότερα επί δεξιά. Όπως έμαθα από δυνατές πηγές μέσα στο ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης ζητάει ένα πολύ δυνατό πολιτικό εφάπαξ, διότι εντάσσοντας το κόμμα στη ΝΔ χάνει και την κρατική επιχορήγηση, την οποία προσωρινά διατηρεί λόγω Ευρωβουλής. Κατά πάσα πιθανότητα (έτσι μου λένε) θα κατέβει πάλι στις εκλογές με το κόμμα του, εκτός αν ανάψει πράσινο φως στη Συγγρού. Περίπου τα ίδια και αυξημένα ζητάει και η Ντόρα. Εκείνη είναι πιο κοντά στο να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις της.

Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι μέτωπο – και μάλιστα ενωτικό- με τέτοιες διαφορές από το παρελθόν και τέτοιες προσωπικές πικρίες εύκολα δεν γίνεται. Keep in touch. Θα σας έχω συνεχώς ενημερωμένους. Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου