Αλέκος Αλαβάνος: «…το εθνικό νόμισμα θα μας δώσει δυνατότητες ανάκαμψης»


Υπέρ της εξόδου της χώρας από την ζώνη του Ευρώ τάχθηκε, μιλώντας στο "Ράδιο 9", ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, επαναλαμβάνοντας πως αυτό αποτελεί μονόδρομο εάν καταγγελθεί το μνημόνιο.

ο να αποκοπούμε από ένα ισχυρό νόμισμα και να έχουμε ένα εθνικό νόμισμα θα μας δώσει δυνατότητες ανάκαμψης" εκτίμησε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πρόσθεσε πως πρέπει να προετοιμαστούμε για το τι θα φέρει μια τέτοια εξέλιξη.

"Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει εύκολος δρόμος" είπε ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος παραδέχτηκε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαφώς μπορεί να υπάρξει λιτότητα, έκτακτα μέτρα και ελλείψεις, αλλά για ένα μικρό διάστημα μερικών μηνών.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, το δίλλημμα δεν είναι "ευρώ ή δραχμή", αλλά "ευρώ με το μνημόνιο ή όχι στο μνημόνιο με ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη", τονίζοντας πως αυτό πρέπει να το πει κανείς στον κόσμο, ώστε να μην είναι στο έλεος του εκφοβισμού.

Αναφερόμενος στις διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ.Αλαβάνος εκτίμησε πως όλη αυτή η διαδικασία γελοιοποιεί τη δημοκρατία μας και τάχθηκε υπέρ της νέας προσφυγής στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου