Citigroup: Προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2013!

Σα να μην έφθανε που οι φωνές για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πυκνώνουν στην Ευρώπη, τώρα έχουμε και τον υπολογισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας εξόδου! Ο κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup, Βίλεμ Μπούιτερ, σε ειδική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα την 1η Ιανουαρίου 2013.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο όχι ως 100% σίγουρο αλλά ως το σενάριο που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ ενώ στη συνέχεια το νέο της νόμισμα θα συνοδευτεί από μεγάλη υποτίμηση.

Πως εξελίσσεται το σενάριο; Σύμφωνα με τον Μπούιτερ, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου -κατά την εκτίμηση του- δεν θα οδηγήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα τηρήσει το Μνημόνιο: «Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει και το τέλος της βοήθειας της τρόικας προς την Αθήνα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας θα εξανεμιστούν και μοιραία η χώρα θα οδηγηθεί εκτός ευρώ» επισημαίνεται στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι ο τραπεζοπιστωτικός όμιλος Citigroup, είναι ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο “Grexit”, δηλαδή την συντομογραφία που περιγράφει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
foxblog

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου