Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!

Φώτο της Ελληνοφρένειας..
Και ενώ Αντώνης Σαμαράς, κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν έχουν αναδείξει σε «λυδία λίθο» της πολιτικής τους την προσέγγιση με τον γαλλογερμανικό άξονα προσδοκώντας σε... μια ανατροπή του αρνητικού κλίματος που είχε διαμορφώσει η άφρων πολιτική των Παπανδρέου-Βενιζέλου, μια σφαιρική ανάλυση οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα.

                                   γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

Η “προσέγγιση” της χώρας μας με τους εταίρους-τοκογλύφους δεν είναι ανέξοδη και αναίμακτη για το μοναδικό θύμα αυτής της κρίσης, τον ελληνικό λαό. Η υπαναχώρηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και ακόμα η υπαναχώρηση των “τριών” στο συμφωνηθέν κυβερνητικό πρόγραμμα που υποσχόταν αναδιαπραγμάτευση ή ακόμα σταδιακή απαγκίστρωση από μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, λειτουργεί σε βάρος των προσδοκιών για ανάκαμψη και απασχόληση.

Ο πάγος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του κυρίαρχου γαλλογερμανικού άξονα μπορεί να... λιώνει, το κλίμα στο διευθυντήριο της ΕΕ μπορεί να... αλλάζει, αλλά η κυβέρνηση αυτή φαίνεται να αγνοεί ελπίδες και προσδοκίες που προεκλογικά καλλιέργησε για την ανατροπή του νοσηρού κλίματος που κυριαρχεί στην κοινωνία, την οικονομία σαν επακόλουθο της αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που επέβαλλαν οι αχρείοι δανειστές μας, των γαλλογερμανών συμπεριλαμβανομένων.

Ο Σαμαράς επιστρέφει στην Ελλάδα “θριαμβευτής” αφού προσέφερε “γην και ύδωρ” με αντάλλαγμα την ελεημοσύνη Μέρκελ-Ολάντ, θυσίασε στο βωμό της κερδοσκοπίας μισθωτούς και συνταξιούχους με την αφαίμαξη των 13.6 δις ευρώ (αντί των 11,5), ξεπουλάει εθνικό πλούτο, λιμάνια, κρατικές επιχειρήσεις και νησίδες ακόμα του ελληνικού αρχιπελάγους . Όλα αυτά για να …λιώσουν οι πάγοι (!), να …ανατραπεί το “αρνητικό κλίμα” (!)

Ο Σαμαράς επιστρέφει, αλλά «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» για να παραφράσουμε το παραμύθι του Χ. Άντερσεν για την “ενδυμασία θριάμβου” του έλληνα πρωθυπουργού. Και αυτό γιατί ο εκβιασμός των δανειστών θα συνεχισθεί, η κερδοσκοπία ενάντια στα συμφέροντα της χώρας και του λαού θα ενταθούν, ανεργία, φτώχεια θα συνυπάρχουν με τη δυστυχία και την εξαθλίωση του λαού μας.

Η παραπληροφόρηση και η ανειλικρίνεια των πρωθυπουργικών δηλώσεων μαζί και η αναπαραγωγή τους από τα συστημικά ΜΜΕ ρίχνουν λάδι στη φωτιά μιας απευκταίας κοινωνικής έκρηξης. Θα το επαναλάβω και πάλι η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό και κυβέρνηση μα πατριωτικά αντανακλαστικά, χρειάζεται μια εθνοκεντρική διακυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση.

Το ελληνικό πρόβλημα είναι πρωτίστως ΕΘΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ και δευτερευόντως οικονομικό. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ τεχνηέντως και κυρίως παρανοϊκά έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο "εθνικό στόχο". Στόχο όμως που απειλεί άμεσα την ακεραιότητα έθνους και λαού.

Και εδώ θα δανειστώ την εύστοχη ατάκα του κορυφαίου δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου «παραμονή στο ευρώ πάση θυσία;»

Και βέβαια ΟΧΙ! Προέχει η σωτηρία της πατρίδας και η ευημερία του λαού της των όποιων διεθνών κερδοσκοπικών συμφερόντων