Ο Οδ. Βουδούρης αμφισβητεί την κυβέρνηση...

Κάλεσμα για την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν μετεκλογικά η κυβέρνηση και τα συμπολιτευόμενα κόμματα ζήτησε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Οδυσσέας Βουδούρης... επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση διολισθαίνει και αθετεί τις δεσμεύσεις της.

Ως παραδείγματα αθέτησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων, ο κ. Βουδούρης ανέφερε τη συμφωνία για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, τη σχεδιαζόμενη επιβολή καθεστώτος εφεδρείας σε 45.000 δημοσίους υπάλλήλους και την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

«Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να δεσμεύεται και μετά από 50 μέρες να αθετεί;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. «Δυστυχώς διαπιστώνω ότι για τους εταίρους της τρόικας και τον πρωθυπουργό οι εκλογές ήταν μια παρένθεση, δεν βλέπω διαφορετική στάση και δυναμική», προσέθεσε ο κ. Βουδούρης.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν προτίθεται να στηρίξει στη Βουλή τα μέτρα που δεν περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι σύντομα θα τεθεί το ερώτημα: «Υπάρχει μία ηθική διάσταση στην πολιτική»;

«Είχαμε δεσμευθεί ότι θα βρούμε τα 11,5 δισ. από τη φοροδιαφυγή και τις σπατάλες αλλά δεν βλέπω το οικονομικό επιτελείο να ψάχνει προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης.

Τέλος, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως στις 21 και 22 Αυγούστου που συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει το κόμμα και ο ίδιος προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου