Κ. Παπούλιας: «Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό»

«Ανέπτυξα στον Πρόεδρο Ναπολιτάνο ότι για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία απαιτείται να δοθεί οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να ανακτηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία... και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση επενδύσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σήμερα το απόγευμα στο μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ιταλίας για τη συμπαράστασή της και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, πρόσθεσε:

«Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ένα θετικό βήμα. Όμως, αμβλύνει δεν λύνει το ζήτημα. Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό και απαιτεί πολιτική λύση. Απαιτεί να ξανασυζητήσουμε την ίδια την αρχιτεκτονική της, το πώς θα υπερβούμε το γεγονός ότι υπάρχει νομισματική ένωση, χωρίς δημοσιονομική και πολιτική ένωση».

Ο δε Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναφέρθηκε στη στενή φιλία και αλληλεγγύη που τον ενώνει με τον κ. Παπούλια, «ο οποίος αγωνίσθηκε και μαζί με τον λαό του υπέστη σοβαρότατες δοκιμασίες».

«Η Ιταλία ήταν ανέκαθεν πεπεισμένη ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικό και θεμελιώδες μέλος της ευρωπαϊκής ιστορίας, ένα αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης και ενοποίησης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου