"Ανοιχτοί" σε επιμήκυνση ΔΝΤ-Ολλανδοί-Αυστριακοί...

Ανοιχτό άφησε το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος δήλωσε στο "ΈΘΝΟΣ" ότι η έκθεση της αποστολής που κατατέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρει ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για κάτι τέτοιο...

Ο Ράις προσέθεσε ότι η επιμήκυνση θα εξαρτηθεί από την ικανότητα χρηματοδότησης του προγράμματος.

Πηγές στην Ουάσιγκτον δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το ΔΝΤ αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο το αίτημα της κυβέρνησης συνεργασίας και προέβλεψαν ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις για την επιμήκυνση τις επόμενες ημέρες, αφού το θέμα βρίσκεται και στην ημερησία διάταξη της συνομιλίας που θα έχει η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Λευκωσία.

Γιάχερ: Παράταση εάν το έλλειμμα αποδειχθεί χειρότερο

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Τζαν Γιάχερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επιδείνωση της οικονομίας της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα προσωρινής ύφεσης.

«Αν το έλλειμμα αποδειχθεί κάπως χειρότερο από το αναμενόμενο, λόγω μιας προσωρινής ύφεσης στην οικονομία, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος χρόνος, αλλά όχι λεφτά», ανέφερε ο ολλανδός υπουργός προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup στη Λευκωσία, πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει χρόνος για καθυστέρηση των μέτρων».

Για την Ισπανία ο Γιάχερ δήλωσε ότι είναι σημαντικό, η χώρα να δείξει στις αγορές την αποφασιστικότητα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων λιτότητας για να τις πείσει.

Φέκτερ: Χρόνος όχι χρήμα στην Ελλάδα

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα επιπλέον χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά όχι και χρήματα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρί Φέκτερ προσερχόμενη στη σύνοδο του Eurogroup στη Λευκωσία.

"Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει ένα φιλόδοξο προϋπολογισμό. Θα τής δώσουμε τον χρόνο που έχει ανάγκη, αλλά πιθανότατα όχι περισσότερα χρήματα", δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου