Το απόγευμα η «συνάντηση των τριών» για το πακέτο μέτρων

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τους επικεφαλής των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, προκειμένου να συζητήσουν τις τελικές λεπτομέρειες για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι πιέσεις από την Τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο, περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και σαρωτικές αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία για το... καλό της ανταγωνιστικότητας αναμένεται να βάλουν «δύσκολα» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όταν θα παρουσιάζει τα προτεινόμενα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση μέσα στη διετία 2013-14. Όλα τα προτεινόμενα μέτρα παραμένουν «στον αέρα» μέχρι οι δανειστές να ανάψουν το «πράσινο» φως και να επιλέξουν τί θεωρούν ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το βαθύ και σκοτεινό τούνελ της ύφεσης. Οι «κόκκινες γραμμές» μπορεί τελικά να μην είναι τόσο... «κόκκινες», με το συγκεκριμένο θέμα ν' αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» που ενδεχομένως να προκαλέσει έντονες διαβουλεύσεις στη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των επαφών με την Τρόικα, οι επικεφαλής της τελευταίας θα κληθούν να συντάξουν την περιβόητη έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, η οποία και θα παρουσιαστεί στο προσεχές Eurogroup και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της θα αποφασιστεί αν τελικά θα δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 19.00 το απόγευμα. Τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 11.45 το πρωί με τους δανειστές και την Τρίτη θα μεταβεί στην Φρανφούρτη όπου θα συναντηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα) με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου