Πάνω από 14.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει το ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων

Η συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για την υποστήριξη της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ κατά των Μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων... πρέπει «να συνεχιστεί μαζικά και πλατιά, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να τη φέρει στη Βουλή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι παρότι έχει καταθέσει τη σχετική πρόταση νόμου από τις 12 Ιουλίου, αυτή δεν έχει έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, με ευθύνη της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «η απαίτηση και η διεκδίκηση του λαού για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, αποκτά μεγάλη επικαιρότητα και σημασία, καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ σε βάρος του».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 14.000, ενώ οι μαζικοί φορείς που με ψηφίσματά τους στηρίζουν την πρόταση νόμου ξεπερνούν τους 180 και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πάνω από 85 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Σωματεία, περισσότεροι από 80 σύλλογοι εκπαιδευτικών και σύλλογοι φοιτητών- σπουδαστών.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ίδιο ζήτημα, στις 12 Οκτωβρίου, ο αριθμός των μαζικών φορέων ανερχόταν στους 147.

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2012 και διεξάγεται στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr.