Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να κληθεί ο Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε η βουλευτής στο ραδιόφωνο Real FΜ μετά την ακρόαση του κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψαν νέα στοιχεία αφού ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και ότι ήταν στην κατοχή του υπουργού Οικονομικών.

«Ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών το Γενάρη του 2011 – ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή – συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι αναπόδραστα και δυστυχώς είναι και οδυνηρά και λυπηρά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανερυθρίαστα κατέθεσε χθες ότι κράτησε για τον εαυτό του το πρωτότυπο αρχείο της λίστας Λαγκάρντ … ενώ αρνήθηκε κατ’’ επανάληψη να κατονομάσει το πρόσωπο στο οποίο το παρέδωσε. Αυτό σημαίνει δύο τινά. Το πρώτο είναι ότι επεφύλαξε στον εαυτό του την αποκλειστική χρήση και νομή ενός δημόσιου αρχείου που ζητήθηκε στο όνομα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι για λογαριασμό του κ. Παπακωνσταντίνου ως ιδιώτη. Το δεύτερο είναι ότι ο καθένας βεβαίως δικαιούται πλέον να συναγάγει ότι το έχει ακόμη ο ίδιος και αρνείται να το παραδώσει».