Στη Βουλή η δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ» | Οι «300» θα αποφασίσουν αν θα συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ (αλλά και την ίδια τη λίστα) και ζητάει να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου... οι οποίοι που χειρίστηκαν τη λίστα με τους καταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα στο οποίο δεν αναφέρονται τα ονόματα των πρώην υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας και της αξιοποίησής της καταγράφονται τα εξής: «Σας στέλνουμε χωρίς αξιολόγηση την δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και την ίδια τη λίστα, η οποία περιέχει τα ονοματεπώνυμα ελλήνων καταθετών στη συγκεκριμένη τράπεζα. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το CD με τα ονοματεπώνυμα καταθετών ελλήνων υπηκόων αλλά και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους. Σας καλούμε επίσης να εξετάσετε τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης».

Αμέσως μετά την παραλαβή της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει αν συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή. Ενδιαφέρον επίσης θα έχει εάν τα ονόματα που περιέχονται στο ψηφιακό υλικό το οποίο εστάλη στη Βουλή είναι τα ίδια με αυτά που δημοσιεύτηκαν.