Κυβερνητική ετοιμότητα εκφράζουν στο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της δήλωσης Λαφαζάνη

Πολλές παρεμβάσεις που κινούνται στη γραμμή της δήλωσης του Α. Τσίπρα και της διευκρινιστικής δήλωσης του Π. Λαφαζάνη σχετικά με την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες έκαναν κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος, Π. Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού έκανε λόγο για «αστείες αντιπαραθέσεις», αναφερόμενος στα σχόλια για τις δηλώσεις Λαφαζάνη, τόνισε ότι «οι ιστορικές προκλήσεις είναι αποτέλεσμα ωριμάσεων και αναγκαιοτήτων που μας υπερβαίνουν όλους» και υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε, «δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης, αφού παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει είναι πιο έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία, στους εργαζόμενους, απέναντι, αν θέλετε, στις προκλήσεις της εποχής μας. Και με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι όχι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά και με τη δράση και την παρουσία μας, μπορούμε να εμπνεύσουμε πολύ περισσότερους από εμάς».

Αναφερόμενος στο νέο μνημόνιο ο κ. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στο θέμα αυτό και προσέθεσε ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν βαρβαρότητα καθώς οι επιπτώσεις τους «δεν θα έχουν προηγούμενο». Για την εικόνα της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό καράβι μπάζει νερά από παντού και βυθίζεται. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί έχει προσκρούσει στους υφάλους της ίδιας της αντίστασης και της λαϊκής κατακραυγής της κοινωνίας και αφετέρου βουλιάζει γιατί το βάρος της αποτυχίας που έχει πάνω του είναι τόσο μεγάλο, που δεν του επιτρέπουν πια να συνεχίσει το ταξίδι».

Η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το μαγικό ραβδάκι των έτοιμων λύσεων» και προσέθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπε "λεφτά υπάρχουν" αλλά ούτε και πρότεινε ισοπεδωτική λιτότητα». Η κ. Δούρου σημείωσε ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν «παρών» για να ανατρέψουν τους κυβερνητικούς με συναίσθηση των δυσκολιών , δηλώνουν «παρών» και στις κυβερνητικές ευθύνες.

«Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων, αλλά η ώρα της μεγάλης ευθύνης», είπε η κ. Δούρου υπογραμμίζοντας ότι, όπως επεσήμανε χθες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο μια κυβέρνηση με πυρήνα της τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη σημερινή τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και κοινωνική.

O Ν. Βούτσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Λαφαζάνη είπε ότι «ο Παναγιώτης είναι τελειομανής» και προσέθεσε ότι ο κ. Λαφαζάνης «θα ήθελε, ενδεχομένως , να είμαστε έτοιμοι και μέχρι τελευταίας κεραίας».

Ο κ. Βούτσης δήλωσε επίσης ότι η ετοιμότητα κάθε χώρου, για να έρθει στο επίπεδο της διακυβέρνησης και να ανοίξει πραγματικά πόρτες, παράθυρα, ελπίδες, διεξόδους για τη χώρα, εξαρτάται και αντιστοιχείται απολύτως με τη θέση και τη διάθεση του λαού, για να αναδείξει αυτή την πολιτική δύναμη. Αυτή είναι η απάντηση. «Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί, σε συνθήκες κρίσης βαθύτατης, πολιτικής και κοινωνικής, να κάνει τέτοιους σχεδιασμούς στο 100%, να έχει τους εμπειρογνώμονές της, να έχει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Αλίμονο. Ούτε εδώ ούτε στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές», τόνισε.
ΑΜΠΕ