Διακυβέρνηση επίορκων

ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ τούτη περίοδο όπου η Ελλάδα λαβωμένη παραπαίει και βυθίζεται, οι “επικυρίαρχοι” της ΕΕ, Γερμανοί, διαφεύγουν από τα προβλήματα που βιώνει ο ευρωπαϊκός νότος και η Ελλάδα ιδιαίτερα,... υπαρκτά βέβαια προβλήματα που όμως διογκώθηκαν από δόλιες μεθοδεύσεις και την διαχειριστική ανικανότητα του διευθυντηρίου των Βρυξελών.

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

 Στη χώρα, που βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κατοχή, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, Κοινοβούλιο και ο κρατικός μηχανισμός στο σύνολό τους έχουν αλλοτριωθεί από την τρόικα και τα συμφέροντα που αυτή εκπροσωπεί και έχουν μετατραπεί σε αιχμή φονικού δόρατος που ευθέως στρέφεται κατά του ελληνικού λαού.

ΕΠΙΟΡΚΕΣ “ελληνικές κυβερνήσεις”, εντολοδόχοι και υποτελείς των δανειστών και του διευθυντηρίου της ΕΕ την τελευταία τριετία επιβουλεύονται την ευημερία και συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, το Κοινοβούλιο έχει επιδοθεί σε ατέρμονα εσωστρέφεια μνημονιολογίας και μνημονιολαγνείας αφού ο ρόλος του περιορίζεται και μόνο στην έγκριση ή απόρριψη νομοσχεδίων που υπαγορεύονται από την τρόικα, Υπουργεία, Οργανισμοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Τράπεζες έχουν καταληφθεί από γερμανούς εισβολείς αδιαφορώντας για τα προβλήματα επιβίωσης του έλληνα πολίτη. Ο κρατικός μηχανισμός από εργαλείο στην υπηρεσία της κοινωνίας έχει γίνει το “μακρύ χέρι” της τρόικας που τιμωρεί και ασελγεί στον πολίτη, υπεξαιρώντας τα εισοδήματα του.

ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ, ανήμπορο και ανίκανο πολιτικό σύστημα βουλιάζει στον βόρβορο από τον οποίο αναδύθηκε πριν μερικές δεκαετίες. Η Ελλάδα παραπαίει παραδομένη στον αυτόματο πιλότο του ανίκανου και αμαρτωλού διευθυντηρίου των Βρυξελών, βορά στις ορέξεις άνομων τοκογλυφικών κυκλωμάτων του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου τέρατος.

ΕΜΜΙΣΘΟΙ “κουκουλοφόροι” υποτελείς της τρόικας , συμβουλεύουν, προτείνουν, υποδεικνύουν και προστάζουν την επίορκη συγκυβέρνηση, τα ανθρωποειδή της πολιτικής, του κοινοβουλευτισμού και του κρατικού μηχανισμού που σε αντίθεση με την προάσπιση του συντάγματος και την προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, ως θα όφειλαν, επιδίδονται στην καταπάτηση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων, στην κατεδάφιση της κοινωνίας, στην τιμωρία του πολίτη με την κλοπή εισοδημάτων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, φαρμάκων, παροχών! Στη διάλυση της κοινωνίας, στην εθνική καταστροφή!

Οι εγκληματικές πράξεις ενάντια στη κοινωνία και το έθνος χαρακτηρίζονται από τους θιασώτες της άκρατης νεοφιλελεύθερης λαίλαπας ως “ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ”!. Μας λένε ακόμα ότι ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, βλέπε εγκλημάτων, θα σώσει την ΕΛΛΑΔΑ!..

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρόβλημα έχει αναδειχθεί ήδη σε μείζων ΕΘΝΙΚΟ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από Πολιτικούς, Πολιτειακούς παράγοντες και το Λαό. Οι κυβερνητικοί εκβιαστικοί “μονόδρομοι” θα πρέπει να ανατραπούν αφού βλάπτουν Εθνικά συμφέροντα. Τα ψευδοδιλλήματα του τύπου “Ευρώ ή Δραχμή” και “Εντός ή Εκτός ΕΕ” είναι αντεθνικά, αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από τον πραγματικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος από την εισβολή και επέλαση του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού των αγορών.

Η “μη απόφαση” του Eurogroup της Τρίτης, μετά μάλιστα από την μυστική συνάντηση του Παρισιού της Δευτέρας, αναδεικνύει την αφερεγγυότητα και τις διαθέσεις των εταίρων μας, όπως πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει και το ΒΗΜΑ σε πρόσφατο άρθρο του. Και είναι επιεικώς αφελές αν όχι και ύποπτο η τύχη της ΕΛΛΑΔΑΣ να εγκαταλείπεται στα πολιτικά παιγνίδια και τις ορέξεις ΑΦΕΡΕΓΓΥΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ η επαναχάραξη της ελληνικής πολιτικής με όρους πατριωτικούς, όρους υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, που πολύ απέχει από την ακολουθούμενη την τελευταία τριετία μειοδοτική πολιτική των υποτελών προθύμων των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.

ΑΜΕΣΗ αναγκαιότητα ο λαός να απαιτήσει και να επιβάλλει νέες εκλογές για ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας με τα νέα πολιτικά δεδομένα όπως διαγράφονται μετά το νέο 3ο μνημόνιο, τις νέες δανειακές συμβάσεις, το κοινωνικό ολοκαύτωμα και τις προεκλογικές εξαγγελίες και μετεκλογικές παλινωδίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Μείζονα όλα πολιτικά θέματα που στοιχειοθετών την αναγκαιότητα προσφυγής σε κάλπες.

Το επιχείρημα των κυβερνόντων ότι η εντολή είναι “νωπή” είναι σαθρό, η παρούσα κυβέρνηση είναι επίορκη, κυβερνά την χώρα παραβιάζοντας συνταγματικές διατάξεις, αθετώντας προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις των κομμάτων που την στηρίζουν με τις οποίες εξαπάτησε τον λαό και ακόμα παραβιάζοντας κατάφορα το ίδιο το κυβερνητικό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης όπως αυτό παρουσιάστηκε στο λαό και το εθνικό κοινοβούλιο.