Όψιμος... αντιφασισμός

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ολομέτωπη πρωτοβουλία-σταυροφορία του Ε. Βενιζέλου κατά Χρυσής Αυγής δεν μπορεί παρά να είναι ένα ακόμα παιγνίδι τακτικισμού και εντυπώσεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος την τελευταία περίοδο επιδίδεται μεθοδικά στον παραγκωνισμό,  σε επικοινωνιακό τουλάχιστον τομέα, του συνήθως απόντα Αντώνη Σαμαρά, ενώ παράλληλα επιδιώκει εναγωνίως να συγκαλύψει τους εσωκομματικούς κραδασμούς που δημιουργεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η απολιτική αλαζονική συμπεριφορά του.
γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

ΟΜΩΣ, για ένα ακόμα λόγο, ο Ε. Βενιζέλος δεν νομιμοποιείται να αυτοαναγορεύεται σε σταυροφόρο του αντιφασιστικού κινήματος γιατί ο ίδιος ηγείται ενός κόμματος και ακόμα συμμετείχε ως κορυφαίο στέλεχος στις κυβερνήσεις ενός ‘σοσιαλφασίζοντος’ μορφώματος, όπως μεταλλάχτηκε το Πασόκ από τον ΓΑΠ, που ετσιθελικά, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά έσυρε το 2010 τη χώρα στην ποιο βάρβαρη μακρόχρονη νεοκατοχή της νεότερης ιστορίας υπακούοντας στα κελεύσματα της μαύρης διεθνούς του νεοφιλελευθερισμού των αγορών.

ΕΠΙΣΗΣ όπως γνωρίζει ο ευφυής αρχηγός του Πασόκ παρόμοιες πρωτοβουλίες-σταυροφορίες μισαλλοδοξίας πολλάκις έχουν τα αντίθετα του αναμενόμενου αποτελέσματα. Σε μια νεοκατοχική περίοδο όπου η εθνική συνοχή πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, ανεγκέφαλες πρωτοβουλίες πολιτικών σαλτιμπάγκων και θερμοκέφαλων όψιμων... αντιφασιστών την απειλούν και εν πολλοίς την υποσκάπτουν ανοίγοντας το δρόμο στον εθνικό διχασμό. 

ΑΚΟΜΑ ο πολύς κος Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα κύρια της πολιτικής του κόμματος του και των εταίρων του στην συγκυβέρνηση, δημιούργημα όμως που δεν καταπολεμάται με θεατρινίστικους εξορκισμούς, πρωτοβουλίες, σταυροφορίες και μισαλλόδοξες εξαγγελίες της δεκάρας αλλά με πολιτικές προάσπισης των κοινωνικών και εθνικών δικαίων. Πολιτικές που προ πολλού έχουν απεμπολήσει ο Βενιζέλος και οι συνεταίροι του στην τρικομματική.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ όταν ο πολίτης νοιώσει ασφαλής σε ένα κράτος δικαίου θα ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και θα θωρακιστεί  από κάθε λογής αντιδημοκρατικές απειλές και  κάθε απόχρωσης και συμφερόντων πολιτικά μορφώματα.