ΚΚΕ: Εμμένει στην πρότασή του για 4 κάλπες

Στην πρότασή του να στηθούν τέσσερις κάλπες σχετικά με τις ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ, εμμένει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

«Τυχόν απόφαση να στηθούν στη Βουλή τρεις και όχι τέσσερις κάλπες, θα σημαίνει ότι η υπόθεση με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ οδηγεί σε κουκούλωμα, ενώ περιέχει και τον κίνδυνο να μην παραπεμφθεί κανένας. Το ΚΚΕ επιμένει στην πρότασή του να στηθούν τέσσερις κάλπες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ  έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους Γ. Παπακωνσταντίνου (νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία) και Ευ. Βενιζέλο (υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος) προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η έρευνα της υπόθεσης θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου «που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη».