Η Δημοκρατία στο απόσπασμα...

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στη Βουλή για Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Προανακριτική! Βαριά και η ατμόσφαιρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου αφού οι περισσότεροι βουλευτές της συμπολίτευσης έσπευδαν να τονίσουν ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο από υποχρέωση για να μην πτωχεύσει η χώρα, αποδομώντας το κατά τ’ άλλα. Την ίδια ώρα, τη σκιά τους στη διαδικασία έριχναν οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης για την κύρωση του πακέτου επτά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, χωρίς ουσιαστική συζήτηση. 
 
Μάλιστα, μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, δεν είχαν μοιραστεί τα κείμενα των Πράξεων, παρ' ότι η συζήτηση ξεκινούσε στην επιτροπή το πρωί του Σαββάτου. Παράλληλα, δεν έχει λήξει ακόμη η εκκρεμότητα με το πόσες κάλπες θα στηθούν για την Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, με την κυβέρνηση να μεθοδεύει διαδικασία με τρεις κάλπες, μία ανά πρόταση κόμματος, ώστε να μην έχει κατά την ψηφοφορία απώλειες από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εισαγάγει με την διαδικασία του κατεπείγοντος τις επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προκάλεσε τα πυρά των κομμάτων της μείζονος και ελάσονος αντιπολίτευσητης αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλη, να τονίζει ότι «δεν υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτή η ξεφτίλα που λέγεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συνιστά απόλυτη περιφρόνηση του Κοινοβουλίου, ευτελισμό της Δημοκρατίας, ακύρωση κάθε έννοιας συμμετοχής των βουλευτών στο νομοθετείν». Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα την χαρακτήρισε «απαράδεκτη fast-track διαδικασία», ο Πάνος Καμμένος των ΑΝ.ΕΛ. μίλησε για «έκτακτες διαδικασίες στρατοδικείου» και η η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι «η Ελλάς πωλείται με κυβερνητική υπογραφή!».