Κ. Μητσοτάκης: “Xωρίς Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση, εκεί που χρειαζόμαστε δέκα, έχουμε μόνο έναν”

Παρέμβαση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο καραμανλικό μπλοκ και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Παίρνει ευθέως την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του ανέφερε: «Χωρίς τον Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δυστυχώς, εκεί που χρειαζόμαστε δέκα έχουμε μόνο έναν». Ηταν λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία στο γαλάζιο στρατόπεδο non paper για τα πεπραγμένα 2007-2009, προκειμένου να αθωωθεί η διακυβέρνηση Καραμανλή από τις κατηγορίες περί φουσκώματος του ελλείμματος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η οικονομία καταστράφηκε στην περίοδο 2007- 2009. Στο non paper αναφέρεται αποδίδεται ευθύνη στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι μεθοδευμένα προκάλεσε κατάρρευση στα έσοδα το διογκώθηκε το έλλειμμα.

Αναφέρεται επίσης ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση εμπόδισε τον Κώστα Καραμανλή από το να κυβερνήσει, καθώς «ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε πρωθυπουργός λίγο μετά, με το περιβόητο “λεφτά υπάρχουν”.