Επίθεση Σόιμπλε κατά ΕΕ και υπέρ Ελλάδας!...

Οργισμένος(!) με την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο Βερολίνο, διότι καθυστερούν την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση του τρομακτικού προβλήματος με την ανεργία των νέων! Παράλληλα, είπε ότι αφού η Ένωση… δεν τα καταφέρνει, η Γερμανία θα δραστηριοποιηθείς ε διμερές επίπεδο!

Ο Σόιμπλε αποκάλεσε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι άνθρωποι στις χώρες της κρίσης είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν χρόνια για τις ενισχύσεις ακόμα και μια δεκαετία και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι θεωρεί την Κομισιόν «συνυπεύθυνη» για ότι συμβαίνει και έστρεψε τα βέλη του κατά του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο για απόρριψη της πρότασης του πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία στόχευε στο να μη «μπλοκάρει ο ένας τον άλλο», στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε έτσι την Ευρώπη», ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Σόιμπλε! Για να εξειδικεύσει την κριτική του λέγοντα, ότι «…έχουμε προγράμματα χορήγησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) προς την Πορτογαλία, τα οποία εδώ και έναν χρόνο δεν εγκρίνονται από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνιστικότητας».

Όσον αφορά βέβαια την επίθεση στον Μπαρόζο, να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει ανακύψει σύγκρουση που διαρκώς κλιμακώνεται, επειδή ο Πορτογάλος κατήγγειλε ουσιαστικά τη γερμανική εμμονή στις πολιτικές λιτότητας. Οπότε, με τα λόγια αυτά ο Σόιμπλε επιχειρεί να αντιστρέψει την κατηγορία…