Ανατροπές στη διαδικτυακή ψηφοφορία του Zougla.gr

Θεαματική είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που καταδεικνύουν οι επιλογές των ψηφοφόρων άνω των 18 ετών που συμμετείχαν στην ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία του Zougla.gr.
Η ψηφοφορία διεξήχθη από το απομεσήμερο της Δευτέρας 20 Μαΐου έως την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Ένα πρώτο γενικό συμπέρασμα που εξάγεται αφορά τη θεαματική πτώση που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον ως προς την πρόθεση ψήφου των πολιτών αλλά και ως προς την γνώμη που έχουν οι ψηφοφόροι για το συνολικό έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για τις εσωτερικές αντιφάσεις που διέπουν την Κουμουνδούρου.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πολίτες είναι απολύτως μοιρασμένοι όταν καλούνται να εκτιμήσουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς έναντι των εκπαιδευτικών και της επιστράτευσης. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι πολίτες με μεγάλη πλειοψηφία επιθυμούν να κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να συζητηθεί.


Η μεγάλη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών προέρχεται από τον διεμβολισμό του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου. Με ένα ποσοστό της τάξης του 8,4% οι δυσαρεστημένοι του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι πεπεισμένοι πολίτες πως η αποχώρηση από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την Οικονομία και όχι μόνον, στηρίζουν αυτήν την χρονική στιγμή την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πνευματικού πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Υπό αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην τρίτη θέση με 14% με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 21,1% και την Χρυσή Αυγή να περνά στη δεύτερη θέση με 14,5%.

Σε χαμηλά ποσοστά κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά με 4,2%, το ΚΚΕ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Ανιχνεύεται με 0,8% το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα». Περί το 16% κινείται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Διαβάστε όλη τη ψηφοφορία ΕΔΩ »»»