ΕΡΤ: Ο "χρησμός" της διαταγής Μενουδάκου!

Η επόμενη μέρα της προσωρινής διαταγής του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκου, για αναστολή της εκτέλεσης μέρους της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ έχει βρει τους πάντες να... προσπαθούν ακόμα να ερμηνεύσουν την δικαστική απόφαση.

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον τους και καταγγέλουν ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην άμεση εκπομπή του προγράμματος, όπως ορίζει ο ανώτατος δικαστής. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης τονίζει: “Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τους πομπούς, έπρεπε να έχουν ανοίξει από χθες το βράδυ και το ερώτημα είναι γιατί αυτό δεν έχει γίνει ακόμα”.

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν ότι παραμένουν στις θέσεις τους.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μιλούν για… “απόφαση Πυθίας”, που βοήθησε όμως να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα έχουν νέα συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τόσο για την ΕΡΤ όσο και για το μέλλον της συνεργασίας τους….

Διάψευση Μενουδάκου

Tην αντίδραση του προέδρου του ΣτΕ Κ.Μενουδάκου προκάλεσαν οι «εξηγήσεις» και οι «ερμηνίες» επί της προσωρινής διαταγής του για την ΕΡΤ, που κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε, σύμφωνα με τα parapolitika.gr, ότι δεν δόθηκαν από τον ίδιο οδηγίες ως προς την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του και πως αυτές ενδεχομένως προέρχονται από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.

Την Τρίτη υπήρξαν πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από επίσημες πηγές και οι οποίες επικαλούνταν διευκρινίσεις από πλευράς του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, λόγω των «νομικών και πρακτικών προβλημάτων» που έχουν ανακύψει από την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ.