ΣΥΡΙΖΑ: Και μετά το Συνέδριο, Τι;

-γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ-
TΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έληξε με επιτυχία η ενοποίηση των συνιστωσών, αν και μετ΄ εμποδίων προχωράει ικανοποιητικά, υπάρχει πλέον μια εκλεγμένη Πολιτική Γραμματεία, Πολιτική Απόφαση, Ιδρυτική Διακήρυξη, Θέσεις και Καταστατικό που του επιτρέπουν να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον περιμένοντας… την περαιτέρω φθορά και πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν κάθε αμφισβήτησης, ακολουθεί την πεπατημένη των αστικών κομμάτων, την τακτική του “ώριμου φρούτου”. Πολιτική τέτοια που στερεί στον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να συσπειρώσει και ηγεμονεύσει τις δυνάμεις του αντιμνημονιακού τόξου ενώ παράλληλα λειτουργεί αποπροσανατολιστικά αποτελώντας τροχοπέδη στα χειμαζόμενα από την κρίση κοινωνικά στρώματα που προσμένουν σαν “μάννα εξ ουρανού” την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κάστας που λυμαίνεται τον τόπο την τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με την Πολιτική Απόφαση του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του ο ΣΥΡΙΖΑ  μεταξύ άλλων μας λέει, ότι στοχεύει «στην Κατάργηση των μνημονίων, τη Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την Εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης». Ε, και; Είναι δυνατόν φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι στόχοι αυτοί να πραγματοποιηθούν και μόνον με τον “κλεφτοπόλεμο” των στελεχών σας από τα έδρανα της βουλής,  τα τηλεπαράθυρα της διαπλοκής και με παντελή απουσία του λαϊκού κινήματος; Και βέβαια ΟΧΙ!

Η επιδιωκόμενη “Ανδρεοπαπανδρεϊκή” μετάλλαξη Τσίπρα σε ένα πολιτικό ηγέτη-κλώνο με τα χαρακτηριστικά του ’80, αδικεί το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στερώντας παράλληλα και στον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να συσπειρώσει και να ηγηθεί στις ευρύτερες δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας σε ένα πλατύ αντιμνημονιακό μέτωπο. Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου για την εποχή του ήταν αναμφισβήτητα ένας χαρισματικός ηγέτης, αλλά οποιαδήποτε απόπειρα κλωνοποίησης του θα εξελιχθεί σε πολιτική φαρσοκωμωδία για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ΕΛΛΑΔΑ!

Πολιτική ανατροπής.

Μια υπεύθυνη αντιπολιτευτική πολιτική, τούτη την περίοδο, επιβάλλει στον ΣΥΡΙΖΑ την κάθοδο του στην κοινωνία με ταυτόχρονη μια αγωνιστική κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, σε συνδυασμό και με μια πολιτική συμμαχιών σε μίνιμουμ προγραμματικές θέσεις. Πολιτική συμμαχιών ικανή να συσπειρώσει τα δεκάδες, εκτός ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά κόμματα, κινήσεις, γκρουπούσκουλα και προσωπικότητες που κινούνται στον ευρύτερο κεντροαριστερό αντιμνημονιακό τόξο.

Η Ελληνικός λαός έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα του στον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας την σωτηρία του από τα δεινά που έχουν συσσωρεύσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες θα επιδεινώσουν τραγικά την κατάσταση της χώρας. Σας έλαχε ο λαχνός, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, να είστε τούτη τη δύσκολη περίοδο η ηγέτιδα πολιτική δύναμη της κεντροαριστεράς, αξιοποιείστε την ευκαιρία για τη σωτηρία της πατρίδας.      

Φίλοι και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ,. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !..