Σχέδιο Β' και από την κυβέρνηση; - Το αντιμνημονιακό χαρτί Σαμαρά!

Έντονος σκεπτικισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς πλησιάζουν οι μέρες που θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Συνεργάτες του  Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το newsbomb.gr, εκφράζουν φόβους πως αν η τρόικα ζητήσει νέα μέτρα τότε οι βουλευτές δεν θα αντέξουν και θα σηκώσουν την παντιέρα του αντάρτικου.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι προετοιμάζονται μεγάλης έκτασης κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίες δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν εξελίξεις στην πολιτική σκηνή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες ιδέες για την εκπόνηση ενός σχεδίου Β. Η ανάγκη προέκυψε από την διαπίστωση ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα «η κυβέρνηση δεν στέκεται».

Το σχέδιο Β που προτείνουν οι συνεργάτες στον πρωθυπουργό αναφέρει ότι εφόσον από την πλευρά της τρόικας διατυπωθούν αξιώσεις για νέα μέτρα τότε η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει γραμμή: θα γίνει αντιμνημονιακή, φθάνοντας, αν χρειαστεί, στο σημείο να καταγγείλει την Τρόικα ρισκάροντας οτιδήποτε προκύψει.

«Προκειμένου να πέσουμε, θα τα παίξουμε όλα για όλα» είναι το επιχείρημά τους.

Το σχέδιο Β δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στον πρωθυπουργό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς δεν έχει εκφράσει τις προθέσεις του ούτε στους στενούς του συνεργάτες.