BLOOMBERG: Γερμανοί βουλευτές για βιωσιμότητα χρέους

Τις δηλώσεις του βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών και εκπροσώπου της Καγκελαρίου Μέρκελ για οικονομικά θέματα, Michael Fuchs, σε τηλεφωνική συνέντευξη του στο δίκτυο BLOOMBERG, ότι η Ελλάδα θα αγωνιστεί για να μειώσει το χρέος της παρά τις εκτιμήσεις των διεθνών πιστωτών της, ακόμη και εάν επιστρέψει σε μετριοπαθείς ρυθμούς ανάπτυξης το έτος 2014, προβάλλει άρθρο των Brian Parkin και Rainer Buergin στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο “Greek Debt Outlook Concerns German Coalition’s Fuchs, Schaeffler”.

Oι Έλληνες πολίτες υποφέρουν, εάν ήταν στη θέση τους οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι επίσης θα είχαν βγει στους δρόμους, τόνισε ο Michael Fuchs. , προσθέτοντας ότι οι «Έλληνες έχουν σημειώσει πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις και πρέπει να πράξουν ακόμη περισσότερα, παρόλο που αυτό θα είναι δυσκολότερο».

Παράλληλα, ο Frank Schaeffler, μέλος της γερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας επί χρηματοπιστωτικών θεμάτων ο οποίος αντιτίθεται στην παροχή βοήθειας προς άλλα κράτη-μέλη, τόνισε ότι «λόγω ορισμένων νομικών θεμάτων, δεν θα υπάρξει κανονικό κούρεμα, αλλά περισσότερο ένα τρίτο πρόγραμμα βάσει του οποίου θα παύσουν οι καταβολές ή η Ελλάδα θα λάβει άμεση στήριξη για να αποφευχθεί το ‘κούρεμα’. Δεν θα ονομαστεί ‘κούρεμα’, αλλά θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα», διευκρίνισε ο Γερμανός βουλευτής.