Εθνική Ελλάδας: Στο Μουντιάλ 2014 ... μέσω Ρουμανίας

Αγκαλιά με την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στο Βουκουρέστι για τον δεύτερο αγώνα μπαράζ με τη Ρουμανία. Με τον αέρα του 3-1 από την πρώτη αναμέτρηση, οι διεθνείς διαθέτουν... την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού. Σε αυτό συνέβαλε και η υποδοχή του κόσμου τόσο κατά την αναχώρηση, όσο και στην άφιξη της ομάδας στο Βουκουρέστι.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι παίκτες δέχτηκαν με ικανοποίηση τις θερμές αντιδράσεις φίλων της ομάδας, που έτυχε να βρίσκονται στο «Ελ. Βενιζέλος» εκείνη την ώρα. Κεντρικό πρόσωπο ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής επιθετικός δήλωσε, ότι η εθνική αντιμετωπίζει το παιχνίδι με σεβασμό, αλλά χωρίς φόβο. «Πάμε σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο ματς. Παίχτηκε το πρώτο ημίχρονο, όπως είπε και ο προπονητής κι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Ελπίζω μετά τον αγώνα να έχουμε κάτι καλό. Οι Ρουμάνοι θα ασκήσουν πιθανώς πίεση από τα πρώτα λεπτά για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, με την ελπίδα έτσι να μας αποσυντονίσουν. Με σχεδόν 60.000 φίλους στο πλευρό τους σίγουρα θα θέλουν να πετύχουν κάτι καλό. Θα δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό, αλλά δεν τους φοβόμαστε», υπογράμμισε ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο Φερνάντο Σάντος καταστρώνει τα σχέδιά του για το παιχνίδι της Τρίτης (19/11). Ο Γιώργος Καραγκούνης αναμένεται να αντικαταστήσει στη μεσαία γραμμή τον Κώστα Κατσουράνη, που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες. Εναλλακτική επιλογή για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ο Ανδρέας Σάμαρης. Σιόβας και Μανωλάς διεκδικούν μία θέση στην άμυνα. Στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας θα βρίσκονται οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου. Στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος είναι ο Παναγιώτης Κονέ, που εξέτισε την τιμωρία του.

Ο προπονητής της εθνικής Ρουμανίας Βίκτορ Πιτούρκα επισήμανε, ότι πιστεύει στην ανατροπή του 3-1 και στην πρόκριση της ομάδας του στο Μουντιάλ του 2014. Ο Πιτούρκα άφησε αιχμές για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη και επιβεβαίωσε την επιστροφή του αρχηγού Βλαντ Κίρικες, στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Οι διεθνείς εμφανίζονται κάτι παραπάνω από έτοιμοι για την πρόκρισή τους στο δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, μετά από αυτό στη Ν. Αφρική. Η εθνική χρειάζεται νίκη, ισοπαλία ή ήττα με διαφορά ενός τέρματος για να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στο τρίτο παγκόσμιο κύπελλο στην ιστορία της.