Alan Grayson: «Η λιτότητα καταστρέφει μια ολόκληρη χώρα...»

Σε άρθρο του στη διαδικτυακή HUFFINGTON POST, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «How to Destroy an Entire Country» ο Αμερικανός βουλευτής Alan Grayson (Δημοκρατικός- Φλόριδα) προβάλλει τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ελλάδα.

Σ’ αυτά καταγράφονται μεταξύ άλλων αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών κατά 40% αποκλειστικά το πρώτο εξάμηνο του 2011, αύξηση στο διπλάσιο των δολοφονιών και απόλυση 9.100 γιατρών, περίπου ενός στους επτά γιατρούς.

Αναφερόμενος στο ποσοστό ανεργίας 27.6% που μαστίζει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, ο Grayson επισημαίνει ότι στις ΗΠΑ, ακόμη και την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μικρότερο.

Σημειώνει δε ότι πολλοί κατηγορούν για την παρούσα κατάσταση το ελληνικό χρέος που ανέρχεται (σύμφωνα με στοιχεία της CIA) στο 160% του ΑΕΠ της χώρας, ωστόσο ο Αμερικανός βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε για την καταστροφή που επιτελείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τα προστατευτικά μέτρα στον εργασιακό τομέα, ούτε τον κρατικό δανεισμό, καθώς και ο ΠΟΥ τονίζει ότι αυτή οφείλεται στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα.

«Η λιτότητα καταστρέφει μια ολόκληρη χώρα μπροστά στα μάτια μας», συνεχίζει ο Graysοn, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα αποτελούν προειδοποίηση για άλλες χώρες που τίθενται υπό αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Ιταλίας.

Παράλληλα, καταλήγει ο αρθρογράφος, οι εν λόγω αρνητικές τάσεις υποδηλώνουν ότι επείγει να βρεθούν και άλλοι τρόποι για την εξασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας, χωρίς να υπονομεύονται οι πολυπόθητες επενδύσεις στον τομέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
πηγή: mignatiou.com