Κινητοποίηση Οικοδόμων Αθήνας για την προστασία των ανέργων

Κινητοποίηση απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, διοργανώνουν αυτή την ώρα τα σωματεία Οικοδόμων Αθήνας και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Σταδίου, όπου έφτασαν με μαχητική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια, ενώ αντιπροσωπεία τους επιδιώκει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Με ντουντούκες, συνθήματα και σύντομες παρεμβάσεις στην είσοδο του υπουργείου διαδηλώνουν τα αιτήματά τους.

Τα σωματεία μεταξύ άλλων διεκδικούν: 
  • Έκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους.
  • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος.
  • Άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κ.ά.
Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου. Σε συμμετοχή καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου, καθώς και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Συμμετέχουν επίσης, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ναυτεργατικά σωματεία, το σωματείο Μισθωτών-Τεχνικών και το σωματείο Οικοδόμων Πειραιά.