Στην Γ. Γ. Εσόδων όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί!

Ξεκινάει το «φακέλωμα» των φορολογουμένων καθώς επιχειρήσεις και τράπεζες καλούνται να στείλουν στην Γενική Γραμματεία Εσόδων στοιχεία για τις καταθέσεις, τις δαπάνες σε ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικά νοσοκομεία ακόμη και συναλλαγές ανάληψης στα ελληνικά ΑΤΜ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Real.gr, οι εφορίες θα παραλάβουν στοιχεία από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ και άλλους φορείς προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της πολιτικής διασταυρώσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Έτσι οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος οι κάτοχοί τους καθώς και τα πλήρη στοιχεία αυτών όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ
• Στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι εμφανίζουν συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης και πίστωσης αθροιστικά μεγαλύτερη των πενήντα χιλιάδων ευρώ.
• Ποσά με υπόλοιπα αρχής και τέλους κάθε χρήσης της αξίας χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.
• Στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.
• Στοιχεία για ομάδες πελατών τους που ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών.

Τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να στείλουν τα εξής στοιχεία:

• Μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό
• Εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να στείλουν τις βεβαιώσεις που δίνουν στους πελάτες τους και τα ποσά αποζημιώσεων που καταβάλλουν. Τις συναλλαγές τους θα πρέπει να στείλουν και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και σχολεία.

Οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποστέλλουν στοιχεία των τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των συνδρομητών τους. Στο τηλεπικοινωνιακό κόστος συμπεριλαμβάνονται τα πάγια τέλη και τα τέλη χρήσης για συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτή γίνεται μέσω συμβολαίου,

Από τη λίστα δεν εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ καθώς θα πρέπει να σταλούν και οι λογαριασμοί του νερού και του ηλεκτρικού.

 Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση για τα στοιχεία που θα σταλούν στην Γ.Γ. Εσόδων