Αλ. Τσίπρας: «Είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα. Είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας»

Από την Ιεράπετρα της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε εναντίον του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για ακροδεξιά σέκτα στο Μαξίμου και καταγγέλλοντας τον ότι επιδιώκει την ανωμαλία στη χώρα..

«Καταγγέλλω τον κύριο Σαμαρά και την παρέα του ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία, επιδιώκουν την ανωμαλία, μεταφέρουν την ανωμαλία από τις θεσμικές κορυφές μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι»...
είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκανε λόγο για κράτος εκβιαστή που αντί να στέκεται κοντά στον πολίτη στέκεται απέναντί του, φυλακίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία στα κελιά του ΣΔΟΕ και των μηχανισμών καταδίωξης.

«Είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα. Είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ο άξονας των μνημονίων διεμβολίζει την ίδια τη δημοκρατία
Επανέλαβε ότι το δίλλημα είναι «με την Αριστερά ή με την Μέρκελ. Με την Ελλάδα ή με τη Βαυαρία, με την ομαλότητα ή με την ανωμαλία».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η συκοφάντηση που υφίσταται το κόμμα του οφείλεται στο ότι δεν «έχει φθαρεί από τις καρέκλες της εξουσίας».

«Δεν έχουμε δοκιμαστεί σε ρόλους κυβερνητικούς…Που πάει να πει ότι δεν προσκυνάμε κανέναν, δεν έχουμε παρτίδες με κανένα Καίσαρα, δεν έχουμε φθαρεί από τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες -να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα στον ήλιο μιας νέας Ελλάδας» είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

«Πάνω από όλα όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αισθανόμαστε και είμαστε έτοιμοι. Και δεν ζητάμε την ψήφο του λαού για να την εξαργυρώσουμε στα διεθνή και εσωτερικά παζάρια όπως κάνουν χρόνια τώρα οι δυνάμεις του δικομματισμού που κατέρρευσε».

Στις κατηγορίες ότι το κόμμα του είναι κατά της Ευρώπης ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είμαστε κατά της δικής τους Ευρώπης, που επιλέγει κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια το μεσαίωνα αντί για το διαφωτισμό, τον αυταρχισμό αντί για τη δημοκρατία, τη λιτότητα αντί για την αλληλεγγύη».

Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της αριστεράς, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση. Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων.

Ακόμη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο. Το έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και σε αντάλλαγμα πήρε τα «δώρα» της κ. Μέρκελ, την στήριξη του κ. Σόιμπλε και τους επαίνους όλων των κερδοσκόπων.

Το πραγματικό προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά, είπε είναι η απελευθέρωση απολύσεων, η γενίκευση της ενοικίασης εργαζομένων ακόμα και στο δημόσιο, κατάργηση τριετιών που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο επίπεδο του βασικού, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων, νέα μείωση συντάξεων ακόμα και των αναπηρικών.
πηγή:  thepressproject.gr