Αλ. Τσίπρας: Τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για τη ζωή μας

«Τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για τη ζωή μας, τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του , που επέλεξε να κάνει στα ιταλικά, προς το κανάλι Rai tre, της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας.
«Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά οφέλη για την Ιταλία και τις χώρες της νότιας Ευρώπης γενικότερα, αν υπήρχε μια συντονισμένη νομισματική πολιτική και μια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που να προστατεύει τις χώρες του Νότου από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις των αγορών» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Ιταλία την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Mαΐου.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο, να μεταβεί στη συνέχεια στο Τορίνο και να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.