Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων - 27/6/2014

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (27.6.2014) εφημερίδων... 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Καψώνι στους ήρωες των ενόπλων δυνάμεων.
Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν έχουν προβλεφθεί κονδύλια για αναδρομικά και αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Το πρωί ο Σταϊκούρας δήλωνε ότι η ρύθμιση θα γίνει στον Προϋπολογισμό του 2015, το απόγευμα το υπ. Οικονομικών διόρθωνε ότι θα συναποφασίσει με τον Βενιζέλο".

ΕΘΝΟΣ
: Λίφτινγκ σε φόρους-έκτακτη εισφορά
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βελτιώσεις σε φορολογικές επιβαρύνσεις και έκτακτα μέτρα, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο. Το λίφτινγκ θα γίνει μετά την εξέταση της δημοσιονομικής απόδοσης και του κοινωνικού κόστους των μέτρων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
: "«Μυστηριώδες» υπερόπλο τρόμαξε τους Τούρκους
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορείου Αιγαίου πάνω από την Ιμβρο και εν συνεχεία «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
: Πώς θα δοθούν στους ένστολους μισθοί και αναδρομικά
Η εφημερίδα γράφει ότι "σταδιακή καταβολή των οφειλομένων από φέτος, «αγκάθι» οι αθρόες μισθολογικές προαγωγές που έγιναν το 2013. Επανεξετάζεται από μηδενική βάση το μισθολόγιο των στρατιωτικών ώστε να ψαλιδισθούν οι περικοπές του 2012".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
: Λεφτά υπάρχουν αλλά κατ΄επιλογήν!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά τους δικαστικούς και οι ένστολοι θα πάρουν αυξήσεις στους μισθούς τους, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας χθες στη Βουλή. Είναι οι «πυλώνες» ενός κράτους το οποίο έχει στοχοποιήσει το δημόσιο τομέα, εξαντλεί την αυστηρότητά του στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και απομυζά ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτικούς υπαλλήλους, για τους οποίους οι περικοπές μισθών εξακολουθούν να θεωρούνται συνταγματικές και με τη βούλα των δικαστών".

ΕΣΤΙΑ
: Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πριν από ένδεκα χρόνια, το πρώτο εξάμηνο του 2003, η Ελλάς είχε και πάλι την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που αριθμούσε τότε 15 κράτη-μέλη. Στις 14 Απριλίου 2003 συνήλθε έκτακτη σύνοδος κορυφής στην Αθήνα".

Η ΑΥΓΗ
: Ωρα επιλογής: ή από εδώ ή από εκεί
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την απόφασή τους να μην περάσει -και σε κάθε περίπτωση να ακυρωθεί- το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου για διάσπαση και εκποίηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, να παραδοθεί σε ιδιώτες το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, διατράνωσαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη «μικρή ΔΕΗ»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: Η πάλη των τάξεων
Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας στους πέντε μαθητές της Α' Λυκείου στις φτωχότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά μένει μετεξεταστέος ή απορρίπτεται. Αυτό προκύπτει από τις βαθμολογίες σε σημαντικό δείγμα Λυκείων, που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.». Το ποσοστό αποτυχίας τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν ξεπερνούσε το 6% κατά μέσο όρο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
: Χρήμα με ονοματεπώνυμο στα κόμματα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χρηματοδότηση από ιδιώτες και επιχειρήσεις με... ονοματεπώνυμο, «προβολή» στο Διαδίκτυο αλλά και φοροαπαλλαγή προβλέπει το νέο πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα, που αναμένεται να έρθει στη Βουλή, μόλις ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δώσουν το «πράσινο φως»".

Ο ΛΟΓΟΣ
: Η κυβέρνηση πληρώνει στους ενστόλους
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και αναφερόμενος στις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολόγια των ενστόλων, ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθουν για ψήφιση οι αναγκαίες διατάξεις που τα μισθολόγια θα εναρμονίζονται με αυτές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: «Δουλεμπορικά» στον Τουρισμό προσφέρουν τζάμπα εργαζόμενους!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μια αποκαλυπτική εικόνα για τον τρόπο που γίνεται η μετακίνηση χιλιάδων σπουδαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να απασχοληθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες, με το μανδύα της «πρακτικής άσκησης», δίνει ο ιστότοπος μιας εταιρίας που παίζει το ρόλο του «διαμεσολαβητή» και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του Τουρισμού".

ΤΑ ΝΕΑ
: Τσιμπημένοι έως και 11% οι λογαριασμοί ρεύματος
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξήσεις έως 11% στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων εξοχικών και δεύτερων κατοικιών έρχονται από 1ης Ιουλίου, σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΗ προς το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σημερινή χαμηλή κατηγορία τιμολογίων έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, στην οποία ανήκουν τα εξοχικά, καταργείται".

Kontranews
: 2 εκ. πρόσφυγες έτοιμοι να εισβάλουν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εισβολή δύο εκατομμυρίων προσφύγων στην Ελλάδα για τους επόμενους μήνες, προβλέπουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ήδη η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το πολυσύνθετο αυτό πρόβλημα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Φορο-ελαφρύνσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το βλέμμα στραμμένο στη μετατρόικα εποχή, η κυβέρνηση επιχειρεί να ανοίξει τον «φάκελο» των φορο-ελαφρύνσεων, παρέχοντας όμως έμπρακτες αποδείξεις στους εταίρους πως δεν θα απειληθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο η μεταρρυθμιστική ατζέντα που έχει συμφωνηθεί".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
: Επανεξετάζεται το σύνολο της φορολογικής πολιτικής
Η εφημερίδα τονίζει ότι "επανεξέταση φόρων σε ακίνητα και εισόδημα, καθώς και ορισμένων θεσμικών μνημονιακών μέτρων, προτίθεται να θέσει η κυβέρνηση στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά χωρίς να κινδυνεύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι".

Κέρδος online   27/6/2014 11:23