Σχέδιο εθνικής υποταγής

Σε κοινή γραμμή πλεύσης η νυν και οι πρώην επίτροποι: Μαρία Δαμανάκη, Άννα Διαμαντοπούλου και Σταύρος Δήμας αντίστοιχα, τονίζουν την ανάγκη για σχέδιο εθνικής διαπραγμάτευσης...
Όπου διαπραγμάτευση, ίσον υποταγή

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους στην τρόικα οδήγησαν σε σειρά υποχωρήσεων την συγκυβέρνηση των μνημονίων, στο όριο της φτώχειας την κοινωνία και σε εκλογική ήττα τα κόμματα της τρόικας... εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Και όμως, η Μαρία Δαμανάκη, επιμένει να κάνει λόγο για διαπραγμάτευση του χρέους.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης του χρέους. Ένα σχέδιο ρεαλιστικό που θα στηριχθεί από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να είναι ισχυρό στη διαπραγμάτευση που θα γίνει. Το σχέδιο αυτό το χρειαζόμαστε άμεσα» τονίζει η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη στη Realnews.

Εθνική των ηττημένων

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρώην επίτροπος της Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τονίζει ότι «η διαπραγμάτευση απαιτεί "Εθνική Ελλάδος"».

«Επειδή η διαπραγμάτευση του χρέους είναι προ των πυλών, η συνεννόηση και η συναίνεση σε κοινή πρόταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι η βασική προϋπόθεση να επιτύχουμε την αποδοχή της ελληνικής πρότασης [...]» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Για την ανάγκη δημιουργικής συναίνεσης και πνεύματος ενότητας κάνει λόγο και ο Σταύρος Δήμας, στον απόηχο της ήττας των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις πρόσφατες εκλογές. «Για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα χρειαστούν σκληρή προσπάθεια, δημιουργική συναίνεση και ένα πνεύμα ενότητας των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» τονίζει.