Κουπόνι, το νέο νόμισμα των Ελλήνων!

Για χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τα κουπόνια έχουν αντικαταστήσει το … ευρώ! Αφεντικά πληρώνουν τους υπαλλήλους σε είδος.
Εργοδότες αντί για μισθό δίνουν ένα πιάτο φαγητό και κουπόνια σε σούπερ μάρκετ και νέοι κάτω των 25 ετών πληρώνονται με 180 ευρώ τον μήνα!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας έκθεση της ΓΣΕΕ σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα και γενικότερα για την αγορά εργασίας. Μισθοί μετατρέπονται σε ένα πιάτο φαγητό, εργοδότες δίνουν κουπόνια, αντί μεροκάματα… και όχι μόνο. Αυτά είναι μερικά από τα τραγικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η Ελλάδα του 2014 δεν θυμίζει τίποτε από το παρών, αλλά αντίθετα έχει γυρίσει σε σκοτεινά χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τους εργαζόμενους ένα μέρος του μισθού και τα υπόλοιπα σε κουπόνια για το σούπερ μάρκετ. Την ίδια στιγμή, εργοδότες προσφέρουν διαμονή σε ξενοδοχείο, ως αντάλλαγμα για την εργασία που προσφέρουν, αποκλείοντας τον μισθό. Και όλα αυτά υπό την απειλή της απόλυσης.