Μέσω Facebook οι απειλές στη Λαγκάρντ;

Τα απειλητικά μηνύματα στο Facebook, που ακολούθησαν τις δηλώσεις της για την Ελλάδα, φαίνεται ότι ήταν η αιτία για την αύξηση της φρουράς της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Μ. Ιγνατίου,  έφτασε στο ΔΝΤ η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως τόνισε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, και σύμφωνα με πληροφορίες με το θέμα θα ασχοληθεί η νομική υπηρεσία. Η κ. Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στην Ιαπωνία και στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί την Αυστραλία, αναμένεται να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα όταν επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πληροφόρηση για τις προθέσεις της.

Η εκπρόσωπος του Ταμείου δεν απάντησε σε κανένα άλλο ερώτημα που αφορά την ουσία της καταγγελίας της κ. Λαγκάρντ, η οποία υποστήριξε στην εφημερίδα Financial Times ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή και σ’ αυτούς που δεν εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Ενημερωμένες πηγές εκτός Ταμείου, σε συνομιλία με το «Εθνος», ενώ δεν αποκλείουν να έφτασε απειλητικό μήνυμα μέσω κανονικού ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θεωρούν ότι είναι πιό πιθανόν η κ. Λαγκάρντ να αναφερόταν στις απειλές μέσω του Facebook.

«Ηταν σφοδρότατες οι αντιδράσεις που ακολούθησαν δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian και εκφράστηκαν μέσω της σελίδας της στο Facebook», είπαν οι πηγές και πρόσθεσαν ότι «τότε μερικοί είχαν συμπεριλάβει στα μηνύματά τους και απειλές».

Η κ. Λαγκάρντ έχει υποχρέωση να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για τη σοβαρότατη καταγγελία που η ίδια έκανε και δεν δικαιούται να αγνοήσει το αίτημα του κ. Αθανασίου. Η υπόθεση αφορά μία μεγάλη κατηγορία, ότι συγκεκριμένοι φοροφυγάδες απείλησαν τη ζωή της και η ίδια πρέπει να βοηθήσει για να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση.
πηγή: mignatiou.com