Παγιώνεται το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Κάπα Resarch για λογαριασμό της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4%, και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 23,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%. Στο 1,6% ο ΛΑΟΣ, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ με 1,1%.

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 27,5% έναντι 20% της ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

Σύμφωνα με την Κάπα Research, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, το 50,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές.

Το 52,4% μάλιστα θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.
πηγή: newpost.gr