H κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ "διώχνει" τον Κουβέλη! - Εμμένει ο Κουβέλης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου καθώς χθες το βράδυ η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ζήτησε ομόφωνα από τον Φώτη Κουβέλη να παραιτηθεί από την ηγεσία προκειμένου η εκλογή του νέου Προέδρου να γίνει χωρίς τη δική του υποψηφιότητα.

Εννέα βουλευτές του κόμματος έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου την οποία είχε υποβάλει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Πλέον, το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση του Φώτη Κουβέλη.

Πάντως, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να απαντήσει στους βουλευτές καλώντας τους να επιχειρηματολογήσουν την πρότασή τους. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως μόνο με αυτό τον τρόπο το κόμμα θα μπορέσει να περάσει σε μία νέα φάση.

Στο μεταξύ, ο κ. Κουβέλης δεσμεύτηκε πως σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις του.

Παράλληλα, συζητήθηκε ποιος θα μπορούσε να είναι ο νέος Πρόεδρος του κόμματος. Το πρώτο όνομα ήταν ο Γιάννης Πανούσης ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Νίκου Τσούκαλη ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως θα θέσει υποψηφιότητα μόνο στην περίπτωση που ο κ. Κουβέλης αποσύρει τη δική του.
Πάντως κύκλοι της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι αν ο κ. Κουβέλης αποφασίσει να παραμείνει στην ηγεσία ναι μεν θα εκλεγεί αλλά η νίκη του θα είναι πύρρεια. Στην κοινοβουλευτική ομάδα διερωτώνται: «πώς θα μπορέσει να σταθεί ως πρόεδρος όταν ομόφωνα τον έχουμε καλέσει να παραιτηθεί;» Επιπλέον, στην περίπτωση που επιμείνει, κατά την ψηφοφορία της ανάδειξης του προέδρου θα έχει να αντιμετωπίσει το «λευκό», το οποίο ολοένα και περισσότεροι σύνεδροι δείχνουν να προτιμούν ως επιλογή για την Κυριακή.

Εμμένει ο  Φ. Κουβέλης

Την τελευταία ώρα φήμες φέρουν τον Φώτη Κουβέλη να εμμένει στην απόφαση του να συμμετέχει στην υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς κόντρα στην πρόταση των “οκτώ”.